İslam Dünyasına Homoseksüel Tuzaklar: Fas

Mirat Haber Ajansı

Sosyal medyada Sofya Taluni olarak bilinen Naoufal Moussa adlı Fas’lı bir travesti, esas olarak kadınlardan oluşan yüzbinlerce Instagram takipçisini homoseksüel arkadaşlık sitelerinde sahte profil kurup erkeklerin sözde sahte yüzünü ortaya çıkarma kampanyası başlattı. Ülkeyi karıştıran kampanyanın diğer Müslüman ülkelerde de aynı odaklar tarafından tatbik edilmesi bekleniyor.

Kampanyanın amacı takipçi kadınların kardeşlerini, oğullarını, kocalarını ve komşularının gizli homoseksüel yönlerini ortaya çıkarmaktı. Moussa, gizli homoseksüel erkekleri ortaya çıkarmanın Faslıların, yaşadıkları İslam ülkesinde eşcinselliğin ne kadar yaygın olduğunu ve dindarlığın sahte olduğunu fark etmesini sağladığını iddia etmekte. Kendini homoseksüel erkekler olarak tanıtan kadınlarla iletişime giren çok sayıda erkeğin kimlikleri çevrimiçi olarak yayınlandı ve mesajlaşma platformu WhatsApp aracılığıyla paylaşıldı. Organize olarak yürütülen bu kampanya sonucunda Fas’ta ailelerde intiharlar, ölüm tehditleri ve zorla tahliyeler görülmeye başlandı. Ülkede eşcinselliğin cezası 3 yıl hapis.

Ülkede korku oluşturan kampanya dışarıdan son derece normal görünen insanlarda yaygınlaşan Homoseksüel eğilimleri ve toplumun içten içe çürüdüğünü ortaya çıkarması. Bu karmaşadan yararlanan bazı uluslararası örgütler ve sivil toplum kuruluşları, Fas hükümetini, anayasasının Homoseksüellik gibi sapıklıkları cezalandıran 489. maddesini yürürlükten kaldırmaya çağırdı.

Recent Posts

  • Gündem

BM, Gazze’de İnsani Yardım Konvoylarına Ateş Açıldığını Duyurdu

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu İsrail'in Gazze'ye Yönelik İnsani Krizi Derinleştiren Saldırıları…

2 saat ago
  • Gündem

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI YIKIMA MI GÖTÜRÜYOR?

Yapay Zeka İnsanlığı Yıkıma Mı Götürüyor? Öğretim görevlisi Tuğba Öztürk, yapay zekayı ele aldığı yazısında,…

3 saat ago
  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

4 saat ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

5 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

6 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

7 saat ago