islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4374
EURO
34,8362
ALTIN
2.447,29
BIST
9.885,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İslam Dünyasına Homoseksüel Tuzaklar: Fas

İslam Dünyasına Homoseksüel Tuzaklar: Fas
5 Mayıs 2020 19:02
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Sosyal medyada Sofya Taluni olarak bilinen Naoufal Moussa adlı Fas’lı bir travesti, esas olarak kadınlardan oluşan yüzbinlerce Instagram takipçisini homoseksüel arkadaşlık sitelerinde sahte profil kurup erkeklerin sözde sahte yüzünü ortaya çıkarma kampanyası başlattı. Ülkeyi karıştıran kampanyanın diğer Müslüman ülkelerde de aynı odaklar tarafından tatbik edilmesi bekleniyor.

Kampanyanın amacı takipçi kadınların kardeşlerini, oğullarını, kocalarını ve komşularının gizli homoseksüel yönlerini ortaya çıkarmaktı. Moussa, gizli homoseksüel erkekleri ortaya çıkarmanın Faslıların, yaşadıkları İslam ülkesinde eşcinselliğin ne kadar yaygın olduğunu ve dindarlığın sahte olduğunu fark etmesini sağladığını iddia etmekte. Kendini homoseksüel erkekler olarak tanıtan kadınlarla iletişime giren çok sayıda erkeğin kimlikleri çevrimiçi olarak yayınlandı ve mesajlaşma platformu WhatsApp aracılığıyla paylaşıldı. Organize olarak yürütülen bu kampanya sonucunda Fas’ta ailelerde intiharlar, ölüm tehditleri ve zorla tahliyeler görülmeye başlandı. Ülkede eşcinselliğin cezası 3 yıl hapis.

Ülkede korku oluşturan kampanya dışarıdan son derece normal görünen insanlarda yaygınlaşan Homoseksüel eğilimleri ve toplumun içten içe çürüdüğünü ortaya çıkarması. Bu karmaşadan yararlanan bazı uluslararası örgütler ve sivil toplum kuruluşları, Fas hükümetini, anayasasının Homoseksüellik gibi sapıklıkları cezalandıran 489. maddesini yürürlükten kaldırmaya çağırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.