islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İslam düşmanı Fransız örgüt hakim karşısında

İslam düşmanı Fransız örgüt hakim karşısında

Mirat Haber Ajansı

Fransız İslam düşmanı bir militan teröre kışkırtma ve ağırlaştırılmış saldırı ile suçlandıktan sonra dün Fransız mahkemesinde yargılanmaya başlandı. Aşırı sağ grup Generation Identity’nin Lille şubesinin eski önde gelen üyelerinden 33 yaşındaki Rémi Falize, kuzeydeki Lille kentindeki üst mahkeme olan Tribunal de Grande Instance’da hakim önüne çıkacak ve Ocak 2018’de Lille’de bir grup insana şiddet uygulamakla ve o ayın sonunda bir terör eylemine kışkırtmakla suçlanacak. Falize, Generation Identity’nin Lille’deki merkezi Citadelle barında gizli kamerayla filme alındı ​​ve Araplar ve Müslümanlar arasında popüler bir yer olan Lille’deki Wazemmes pazarında bir camide ateş etmek ve halkın üzerine araba sürme suçunu planladı. Bu olayda genç bir Arap kızı saldırıya uğradı saldırdı. Falize’nin yanı sıra, diğer iki aşırı sağcı aktivist daha düşük suçlamalarla yargılanacak.

Generation Identity, Avrupa’nın en hızlı büyüyen aşırı sağ hareketlerinden biridir. Sekiz yıl önce Fransa’da kurulan örgüt şu anda İtalya, Avusturya, Almanya ve Birleşik Krallık’ta şebekelere sahip. Avrupa çapında binlerce üyesi ve on binlerce çevrimiçi takipçisi olduğu tahmin edilmekte. Grup, Müslümanları Avrupadan kovmayı savunuyor. Örgüt militanları ile Fransa’nın en önde gelen aşırı sağ siyasi partisi olan Marine Le Pen’in Ulusal Cephe ya da yeni adıyla Ulusal Seferberlik partisindeki kilit figürler arasındaki yakın bağların kanıtları ortaya çıktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.