islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İSLAMI DIŞLAYICI LAİK DÜZENLERDEN DAHA YIKICI DEPREM OLABİLİR Mİ?’

İSLAMI DIŞLAYICI LAİK DÜZENLERDEN DAHA YIKICI DEPREM OLABİLİR Mİ?’
23 Mart 2023 10:00
A+
A-

Milad gazetesi Ali Rıza Demircan hocamızın bir yazısını haberleştirdi. Hocamızın haberleştirilen yazısının özeti şöyle:

Ali Rıza Demircan hocamız “Evet bütün önlemleri alalım. Sağlam zeminler üzerinde güçlü binalar yapalım. Ama yetmez. Bizim için önleyemediğimiz doğal olayların nasıl olduğundan çok niçin olduğu önemlidir. Doğal afetlerin asıl sebepleri olan insan kaynaklı manevi depremler yani Allah’a ortak koşma, sosyal adaletsizlik ve zulümler giderilmeden bildiğimiz bütün önlemleri alsak korunabilecek miyiz?” ifadelerini kullandı.

‘Laik düzenlerden daha büyük hortum, kasırga, sel ve deprem olabilir mi?’

“Laik düzenlerden daha büyük doğal afetler olabilir mi” diye soran Demircan yazısını şöyle sürdürdü:

“Afetler yalnızca doğal olanlardan ibaret değildir. Allah’ı ve Onun Kur’ânî ve tabii yasalarını unutan insanlık, sebeplerini anlayamıyor ise de önleyemediği doğal afetler karşısında geçici tedbirler alabiliyor. Ama fiziki depremleri tetikleyen asıl büyük afetlere duyarsız.

Kendisinin dünyasını sömüren ve ebedi hayatını mahvedecek olan beşeri sistemlerin azgınlığının farkında değildir. Allah’ı ve yasalarını dışlayan eğitim sisteminden, faize ve sömürüye dayalı ekonomiden, suç ile ceza arasında denge kuramayan hukuk düzeninden, hulâsa hayatı konumlandırıp amaçlandıramayan materyalist ve deist/laik düzenlerden daha büyük hortum kasırga, sel ve deprem olabilir mi?

Aslında değinildiği üzere fiziki depremlerin asıl tetikleyicisi bu manevi depremlerdir. Ama Kur’ân’ın bildirdiği bu gerçeği insanın inançları ve yaşam tarzı ile tabiat olayları arasındaki bağlantıdan habersiz bilim adamları bilemezler.

Bu sebeple ilgililer maddi önlemleri alsınlar ve aldırsınlar, yükümlü insanlar olarak da bizler almamız gereke tedbirlere başvurmalıyız. Bir taraftan doğal afetleri önlemeye ve zararlarını gidermeye çalışırken, diğer taraftan doğal afetleri manevî uyanışa ve yardımlaşma gibi hayırlara vesile kılmalıyız.”

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.