islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3968
EURO
34,6186
ALTIN
2.392,64
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

İSRAİL GAZZE’DE KATLİAMA DEVAM EDİYOR

İSRAİL GAZZE’DE KATLİAMA DEVAM EDİYOR
13 Ocak 2024 14:19
A+
A-

 

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ni hedef alan yoğun bombardımanı devam ederken, bölgeden yükselen yoğun dumanlar endişe yaratıyor. Abluka altındaki Gazze’de yaşanan gelişmeler uluslararası toplumu endişelendirirken, çatışmanın tırmanmasıyla birlikte bölgedeki insani krizin boyutları da derinleşiyor.

Gazze Şeridi‘nin orta kesimlerine düzenlenen saldırılarda, İsrail’in hava ve topçu birimleri tarafından yapılan şiddetli bombardımanın yankıları sürüyor. Saldırılar sonucunda bölgeden yükselen dumanlar, gökyüzünü kaplarken, sivil yerleşim bölgeleri de bu şiddetli saldırılardan nasibini alıyor.

Uluslararası toplum, taraflara derhal ateşkese ve müzakerelere dönme çağrısı yaparken, Birleşmiş Milletler ve diğer kuruluşlar da Gazze’deki insani duruma acil müdahale çağrılarını yineliyor. Sivil kayıpların arttığı bu çatışma ortamında, masum sivillerin korunması ve insani yardımların ulaştırılması konusundaki zorluklar da günden güne artıyor.

Uluslararası hukuk çerçevesinde endişe yaratan bu olaylar, bölgedeki taraflar arasındaki gerilimin artmasına neden olurken, diplomatik çözüm yollarının araştırılması ve diyalogun yeniden tesis edilmesi çağrıları da yapılıyor. Dünya, taraflar arasında çözüm odaklı bir yaklaşımın benimsenmesi ve barışın sağlanması için uluslararası çabaların artırılması gerektiğine dair birleşmiş durumda.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM