islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4704
EURO
34,8750
ALTIN
2.433,14
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

İsrail, Gazze’nin Kuzeyinde BM’ye Ait Bir Okula Saldırı Düzenledi

İsrail, Gazze’nin Kuzeyinde BM’ye Ait Bir Okula Saldırı Düzenledi
11 Aralık 2023 10:56
A+
A-

BM’ye ait okul saldırısı…

İsrail, yine BM’ye ait bir okulu hedef aldı.

İsrail ordusu, Gazze‘nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda, Birleşmiş Milletlere (BM) ait bir okulu hedef alarak saldırı düzenledi. Olayın yaşandığı bölgede yerinden edilmiş yüzlerce kişi bulunuyordu.

Saldırıya Dair Şok Edici Görüntüler

BM’ye ait okul saldırısının yarattığı dehşet verici manzarayı anlatmak için sözler yetersiz kalıyor. Görgü tanıklarının anlattığına göre, okul bahçesindeki kan izleri, saldırının vahşiliğini gözler önüne seriyor. Saldırının hemen ardından BM’ye ait okul binasında yükselen alevler, bölgedeki korku ve çaresizliği daha da artırıyor. Bir Filistinli, saldırı sırasında çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiğini ve birçoğunun da ciddi şekilde yaralandığını üzülerek ifade etti. Bu olay, sivil yerleşimlere yönelik saldırıların ne kadar yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Hava Saldırıları Sürüyor

İsrail ordusu, Cibaliya Mülteci Kampı’na yönelik saldırılarına devam ederken, Gazze’nin orta kesimindeki El-Megazi Mülteci Kampı, Gazze kentinin doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi ve diğer bölgelere de hava saldırıları düzenledi.

Nuseyrat ve El-Bassa’da Kayıplar

Nuseyrat Mülteci Kampı’nda meydana gelen saldırı dehşet verici bir tabloya sahne oldu. Bu saldırıda, içlerinde çocukların da bulunduğu 3 Filistinli masum insan hayatını kaybetti. Refah kentinin Tel es-Sultan Mahallesi’nde yaşanan trajik olayda ise 6 Filistinli, çoğunluğunu çocukların oluşturduğu bir aile  hayatını kaybetti. Bu tür acı olaylar, sivil yerleşimlerin saldırılara maruz kaldığı zorlu gerçeğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Masum insanların yaşamlarının son bulduğu bu saldırılar, uluslararası toplumun dikkatini çekmeli ve barışçıl bir çözüm için çağrı yapılmalıdır.

Batı Şeria’da Baskınlar

İsrail güçleri, Batı Şeria’da Cenin, Beytüllahim, Nablus, Eriha, El Halil, Ramallah ve El-Bire kentlerinde baskınlarını sürdürüyor. Evlere yapılan baskınlarda aramalar, eşyaların dağıtılması ve sakinlerin sorguya çekilmesi gibi insanlık dışı yöntemlere başvuruluyor.

Ölü Sayısı Artıyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 430 askerin öldüğünü duyurdu. Siviller arasında da kayıpların arttığı belirtiliyor.

Bu trajik olaylar, uluslararası toplumu endişelendiriyor. Birçok ülke, İsrail’in sivil yerleşimlere yönelik saldırılarına tepki gösteriyor ve çatışmanın sona erdirilmesi için çağrılarda bulunuyor. Ancak şiddetin sona erdirilmesi ve barışın sağlanması için daha fazla çaba sarf edilmesi gerekiyor. Bu süreçte insanların güvende hissetmesi ve insan haklarının korunması büyük bir önem taşıyor.

MiratHaber.com – Youtube