islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5126
EURO
34,7806
ALTIN
2.424,34
BIST
9.736,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

İsrail Gösterileri Sınırlandırma Yasası Çıkardı

İsrail Gösterileri Sınırlandırma Yasası Çıkardı

Mirat Haber Ajansı

İsrail parlamentosu gösterileri kısıtlayan bir yasayı onayladı. Muhalifler, yasanın gösterilerin yolsuzluk iddiaları ve koronavirüs krizini ele alması nedeniyle Başbakan Benjamin Netanyahu’ya karşı bu eylemleri susturmayı amaçladığını söylüyor. Hükümete “koronavirüs salgınının neden olduğu özel bir acil durum” ilan etme yetkisi veren yasa, Knesset’te uzun süren tartışmaların ardından onaylandı. Yasa, İsraillilerin evlerinden 1 km uzakta gösteriler düzenlemelerini yasaklıyor ve böylelikle hükümetin COVID-19 enfeksiyonlarını engellemesine katkıda bulunacağı iddia ediliyor.

Yeni önlemi eleştirenler, bunun aslında sadece Netanyahu’nun Kudüs’teki resmi konutu yakınlarındaki düzenli devam eden protestoları engellemeyi amaçladığını söylediler. Ana muhalefet partisi Yesh Atid-Telem’den Meir Cohen, yeni kontrolleri kaygan bir yokuşta tehlikeli sonuçlar verebileceği nedeniyle kınadı. Sol görüşlü Meretz partisinden Yair Golan, yeni yasanın sokaklarda büyüyen öfkenin çıkış yolunu bulacağı için gösterileri durdurmayacağı konusunda uyardı. Aylardır, binlerce gösterici Netanyahu’nun istifasını isteyerek her hafta toplanıyor. Kamuoyu yoklamaları, halkın hükümetin yalnızca dörtte birinin pandemiyle başa çıkma şekline güven duyduğunu gösteriyor. İsrail’in kapatılan okulları ve sınırlı iş olanakları, yeni COVID-19 vakalarının dokuz milyonluk bir nüfusta günde yaklaşık 7.000’e çıkarak bazı hastanelere aşırı yük bindirmesinin ardından 18 Eylül’de uygulandı. En az bir ay sürebileceği söyleniyor. Ancak Netanyahu hala İsrail’in sağlık krizini nispeten iyi idare ettiğini ve protestoları önlemek için hiçbir siyasi nedeni olmadığını iddia ediyor. Ayrıca kendisine yöneltilen her üç yolsuzluk davasında da herhangi bir suçu reddediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.