islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İsrail, İran Yanlısı Milisleri Vurdu

İsrail, İran Yanlısı Milisleri Vurdu

Mirat Haber Ajansı

İsrail, Suriye’nin doğusunda Irak sınırının yakın bölgeye hava saldırısında bulunarak Irak’ın İran’la birlikte hareket eden Haşd-i Şabi milislerinden en az sekiz kişiyi öldürdü. DAEŞ’e karşı bir takip yaptığını ileri sürülen Haşd-i Şabi güçlerine yönelik hava saldırısında Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, Cuma günü Doğu Suriye’deki Albu Kamal’da kamyonları ve silah depoları imha edildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, kimliği belirsiz bir uçağın bölgeyi hedef aldığını belirtirken Lübnan’daki bazı yayaınlarda saldırılardan İsrail’in sorumlu olduğu ortaya kondu. Hava saldırılarında Haşd-i Şabi en az sekiz can kaybı verirken çok sayıda ağır yaralı olduğu da belirtilmekte.

İsrail rejimi Suriye’de İran ve İran yanlısı güçlere tam DAEŞ ile çatışırken saldırma konusunda uzun geçmişe sahip. Bu hava operasyonu, son aylarda bölgedeki Haşd-i Şabi güçlerinin konumlarını hedef alan bir dizi saldırının sonuncusuydu. Geçen Ağustos ayında, İsrail uçakları Suriye sınırına yakın milisleri öldürmüş ve ağır yaralamıştı. Temmuz 2019’da, bir İsrail SİHA’sı Salahaddin eyaletindeki Amerli kasabası yakınlarındaki bir Haşd-i Şabi üssüne patlayıcılar düşürerek en az bir milisi öldürmüş ve dört kişiyi de yaralamıştı. Haziran 2018’de İsrail, Haşd-i Şabi milisleri Suriye’nin sınır kenti El-Zavr’ın doğusundaki El-Hari’de DAEŞ ile çatışma hali esnasında saldırmıştı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.