islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5566
EURO
34,8396
ALTIN
2.431,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

İsrail: Koalisyon Hükümeti Çabaları Gene Çıkmazda

İsrail: Koalisyon Hükümeti Çabaları Gene Çıkmazda
13 Nisan 2020 11:47
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Mavi-Beyaz Parti genel başkanı Benny Gantz Pazartesi günü yeni hükümeti kurma görüşmelerinde atılım ilan ettilerse de sonra yüksek hakimlerin atanması üzerine çıkmaza girdi.

İsrail gazetelerine göre Netanyahu ve Gantz, İsrail’in Batı Şeria’nın iki partisinin önderliğinde Filistin topraklarının olası bir ilhakını nasıl alacağına ilişkin şartlar üzerinde anlaştılar. Konuyla ilgili anlaşmanın bir büyük koalisyon hükümetinin yolunu neredeyse tamamen temizlediği görülüyordu. Filistinlilerin topraklarını paylaşım planı mevcut kabine tarafından onaylandıktan sonra, önerinin İsrail meclisi Dışişleri ve Savunma Komitesi ve daha sonra da bütün meclis tarafından onaylanması yeterli olacaktı.

Ancak Pazartesi günü ilerleyen saatlerde Mavi-Beyaz Parti, yüksek mahkeme hâkimlerinin atanması konusunda anlaşmazlığın ortaya çıktığını ve Likud’un talebi üzerine müzakerelerin durdurulduğunu açıkladı. Böylelikle iki taraf sözde barış planı olan toprak ilhakında anlaşmasına rağmen, Netanyahu’nun yolsuzluktan yargılanmasını sağlayacak olan hakim atamalarında çatıştı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.