islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
ALTIN
2.511,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İsrail: Netanyahu Taraftarları Muhaliflere Saldırdı

İsrail: Netanyahu Taraftarları Muhaliflere Saldırdı

Mirat Haber Ajansı

Perşembe günü Kudüs’teki Netanyahu karşıtı göstericilere saldıran ve zarar veren en az sekiz aşırı sağcı Netanyahu yanlısı gösterici tutuklandı. Binlerce kişi, Kudüs’teki Balfour Caddesi’ndeki ikametgâhı dışında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya karşı gösteri yapmaktayken saldırganlar barışçıl gösteri yapan muhaliflerin üzerlerine saldırmışlardı. Muhalifler koronavirüs siyaseti ve yargılanmakta olduğu yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili hükümetin istifasını talep ediyorlar.

Beytar Yeruşalem futbol takımının fanatik kanadı olduğuna inanılan aşırı sağcı futbol holiganlarını destekleyen haydutların, başbakana karşı önyargılı olduğunu iddia ettikleri medyanın “sol kanattan” olduğunu varsayarak ve gazetecilere ve Netanyahu karşıtı protestoculara fiziksel olarak saldırdığı kaydedildi. Şiddet uygulayan aşırı sağcıların, göstericilere bunun “Hitler’in işi bitirmemesinin utanç” olduğunu ve protestocuların “Bibi (Binyamin Netanyahu’nun İsrail’deki lakabı) gibi iyi birini hak etmediklerini, Hitler gibi birini hak ettiklerini” söyledikleri iddia ediliyor. Netanyahu fanatikleri tutuklandı, ancak daha sonra serbest bırakıldı. Daha sonra bölgeyi temizleme girişimi neden gösterilerek muhalif 55 gösterici tutuklandı. Polis, kalabalıkları dağıtmak için yüksek basınçlı su topları da kullanıyor.

ETİKETLER: Netanyahu
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.