islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3085
EURO
34,8116
ALTIN
2.389,26
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

İsrail’de Askeri İstihbarat Şefi Aharon Haliva İstifa Etti

İsrail’de Askeri İstihbarat Şefi Aharon Haliva İstifa Etti
23 Nisan 2024 13:00
A+
A-

İsrail’de Askeri İstihbarat Şefi Aharon Haliva İstifa Etti: Ülke Sarsıldı

İşgalci İsrail’in Askeri İstihbarat Şefi Aharon Haliva,  Hamas’ın gerçekleştirdiği Aksa Tufanı Operasyonu sonrasında istifa etti. Haliva, istifa mektubunda, şefi olduğu istihbarat departmanının görevini yerine getiremediğini belirterek, yaşanan başarısızlığı üstlendi. Netanyahu’dan henüz bir açıklama gelmediği için ülkede gerginlik devam ediyor.

İsrail Askeri İstihbarat Şefi Aharon Haliva

İşgalci İsrail’in Askeri İstihbarat Şefi Aharon Haliva, Genelkurmay’a sunduğu bir mektupla istifa etti. Haliva,  Aksa Tufanı Operasyonu sonrasında şefi olduğu istihbarat departmanının görevini yerine getiremediğini belirterek istifa etti. Bu istifa, İsrail’de büyük yankı uyandırdı ve ülkede derin bir sarsıntıya neden oldu.

İlk İstifa

Aksa Tufanı Operasyonu‘ndan tam altı buçuk ay sonra, işgalci İsrail Ordusu’nda önemli bir gelişme yaşandı. İşgalcilerin Askeri İstihbarat Şefi Aharon Haliva, yaşanan başarısızlık sonrasında istifa etti. Bu istifa, işgal altındaki topraklarda ilk kez bir yüksek rütbeli askeri yetkilinin istifası olarak kaydedildi.

Haliva’nın Açıklaması

Tümgeneral Aharon Haliva, Genelkurmay Başkanına sunduğu mektupta, 7 Ekim’deki operasyondaki başarısızlığı üstlenerek istifa ettiğini belirtti. Şefi olduğu istihbarat teşkilatının misyonunu yerine getiremediğini kabul eden Haliva, mektubunda “Bunun utancını sonsuza dek taşıyacağım” ifadelerine yer verdi. Haliva’nın istifası, işgalci İsrail’in içinde bulunduğu durumu gözler önüne serdi.

Netanyahu’dan Henüz Bir Açıklama Yok

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Haliva’nın istifası sonrasında henüz bir açıklama yapmadı. Netanyahu, son dönemde hem askerlerin hem de halkın tepkisini çeken kararlarıyla gündeme gelmiş, ancak istifa etmemekte kararlı olduğunu göstermişti. Tel Aviv’de düzenlenen büyük protestolara rağmen Netanyahu’nun istifa etmemesi, ülkede gerginliği artırmış durumda.

HABER YORUM

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, Gazze’de ki katliamdan dolayı sağduyulu Yahudiler de rahatsız…

Hemen her gün, İsrail’de toplananlar, çeşitli boykot şekilleriyle Netenyahu ve hükümetini istifaya çağırıyor.

Ama Netenyahu denilen cani ve katil ise bırakın istifa etmeyi, bütün dünyanın gözlerinin içine bakarak katliama devam edeceğini söylemekle kalmıyor, utanmadan ve sıkılmadan  bütün insanlığı da tehdit ediyor.

İsrail Askeri İstihbarat Şefi Aharon Haliva’nın istifasını, Netenyahu için büyük kayıp olarak görüyor, ülkede bu konuda sıkıntılar çıkacağını görebiliyoruz. Zira, İsrail’de yüksek rütbeli bir askerin istifası ilk defa geçekleşiyor.

Netenyahu ve Siyonistler, “Vaat edilmiş Topraklar” rüyası göre dursunlar bakalım…

Ama şunu iyi bilsinler ki, görmüş oldukları bu rüya hiçbir zaman gerçekleşmeyecek rabbimizin izniyle…

“Yahudilerden bir kısmı kelimeleri yerlerinden değiştirirler, dillerini eğerek, bükerek ve dine saldırarak (Peygambere karşı) «İşittik ve karşı geldik», «dinle, dinlemez olası», «râinâ» derler. Eğer onlar «İşittik, itaat ettik, dinle ve bizi gözet» deselerdi şüphesiz kendileri için daha hayırlı ve daha doğru olacaktı; fakat küfürleri (gerçeği kabul etmemeleri) sebebiyle Allah onları lânetlemiştir. Artık pek az inanırlar.” (Nisa Suresi 46)

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.