Gündem

İSRAİL’DE KAVGA MUHAFAZAKARLARLA LAİKLER ARASINDA

İsrail’deki Kudüs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Atallah Hanna’nın CNNTürk’e açıkladığı görüşleri özetle şöyle:

Aslında ben siyasi analist değilim. Ama İsrail’de yaşanan olaylarla ilgili şunu söyleyebilirim.

Buradaki anlaşmazlık muhafazakar Siyonistler ve laik Siyonistler arasında yaşanan sorunlardır. Bu iki grubun tek ortak noktası Filistin halkına karşı olan düşmanlıkları ve onlara karşı tutumlarıdır.

“İSRAİL’DE YAŞANANLAR IRKÇILIK VE FAŞİZMDİR”

Bununla birlikte bizim açımızdan şu anki hükümetin öncekinden bir farkı yok. Burada farklı olan şey faşizm ve ırkçılığın tamamen netleşmesidir.

“KİMİN İKTİDARA GELDİĞİNİN ÖNEMİ YOK”

İsrail’de hangi grup iktidara gelmiş veya kim başbakan olmuş biz Filistinliler için bir şey fark etmiyor. Biz haklarımıza ve Kudüs’e tutunuyoruz. Kudüs bizimdir. İslam’ın ve Hristiyanlığın önemli kutsalları burada bulunuyor.

Bizim için Filistin’in Filistin davası Müslümanların, Hristiyanların ve tüm özgür insanların davasıdır.

“İSRAİL POLİSİ FİLİSTİNLİLERİ KIŞKIRTMANIN PEŞİNDE”

Aslında Ramazan’da ve diğer zamanlar tüm Filistin halkına yönelik saldırı ve provokasyonlar hiç durmuyor. Fakat Ramazan’da Müslüman kardeşlerimiz itikafa girmek ve ibadet etmek için Mescid-i Aksa’ya gidiyorlar. Bunlara yönelik saldırıların daha da şiddetlendiğine şahit oluyoruz. Bu yapılanlar provokatörlüktür.  Filistin ve Kudüslüleri kışkırtmak istiyorlar. Bunlar Hristiyan bayramlarında da yaşanıyor. Hristiyanların bayramlarında asker ve polislerin sayısının arttığına şahit oluyoruz. Bu önemli günlere müdahale etmeye çalışıyorlar.

“İSRAİL FİLİSTİN’E AİT HER ŞEYİ ALIYOR”

Şu an yaşanan şey tüm Filistinlilerin tasfiye edilmesidir. 1967 toprakları dahil yerleşim yerleri, yeni imarlar ve toprakların çalınması bunun göstergesidir. İsrail’in, “iki halk için iki devlet” fikrini, siyasetiyle öldürdüğünü düşünüyorum. Tüm bu işgal ve ırkçılığın gölgesinde bu fikrin bittiğine inanıyorum.

İşgal, her şeyi almak istiyor. Bize hiç bir şey bırakmak istemiyor. Ne 3’te bir devlet ne de 10’da bir devlet. Filistin’in tüm topraklarını çalmak ve Kudüs’e hükmetmek istiyor. Burada kin ve ırkçılık var. Onlar Filistin davasını bitirmek istiyorlar.

Bazı zamanlar İsrailli diplomatlar çözüm ve barışta söz ediyorlardı. Ama gerçekte öldürüyor, tutukluyor, kuşatıyor ve toprakları çalıyorlardı. O yüzden siyasi konuşmalar başka, sahadaki uygulamalar başkadır. Biz sahada düşmanlıktan başka bir şey görmedik. Bu neden biz Filistinliler, haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Topraklarımızı, Kudüsümüzü ve kutsallarımızı terk etmeyeceğiz.

Haber Kaynağı: CNN TÜRK

 

Recent Posts

  • Gündem

HÜSNÜ AKTAŞ’TAN YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Yazar Hüsnü Aktaş Misak Dergisi Mayıs sayısında, “Belediye Seçimleri, Cumhur İttifakının Zaafları ve Siyasi Ahlak”…

4 dakika ago
  • Makale

SELÂM SİZİN ÜZERİNİZE OLSUN

Ya da Kur’an’da selâm... -Selâm nedir? ‘Selâm’ın aslı, ‘se-li-me’ fiili sözlükte; dış ve iç âfetlerden…

5 dakika ago
  • Ekonomi

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR AK Parti’nin iktidara geldiği ilk dönemlerde adil ve üretken bir…

16 saat ago
  • Gündem

BEDAVA İNCİL TEHLİKESİ

Bedava İncil Tehlikesi 18 Nisan 2024 tarihinde sitemizde yayınlanan haberimizde, Devlet-i Aliyye Ocakları Bilecik İl…

17 saat ago
  • Gündem

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor Gazze'deki Filistinli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor…

18 saat ago
  • Gündem

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı. Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, belediyenin başlattığı ata…

19 saat ago