islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

İSRAİL’DE KAVGA MUHAFAZAKARLARLA LAİKLER ARASINDA

İSRAİL’DE KAVGA MUHAFAZAKARLARLA LAİKLER ARASINDA
14 Nisan 2023 12:00
A+
A-

İsrail’deki Kudüs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Atallah Hanna’nın CNNTürk’e açıkladığı görüşleri özetle şöyle:

Aslında ben siyasi analist değilim. Ama İsrail’de yaşanan olaylarla ilgili şunu söyleyebilirim.

Buradaki anlaşmazlık muhafazakar Siyonistler ve laik Siyonistler arasında yaşanan sorunlardır. Bu iki grubun tek ortak noktası Filistin halkına karşı olan düşmanlıkları ve onlara karşı tutumlarıdır.

“İSRAİL’DE YAŞANANLAR IRKÇILIK VE FAŞİZMDİR”

Bununla birlikte bizim açımızdan şu anki hükümetin öncekinden bir farkı yok. Burada farklı olan şey faşizm ve ırkçılığın tamamen netleşmesidir.

“KİMİN İKTİDARA GELDİĞİNİN ÖNEMİ YOK”

İsrail’de hangi grup iktidara gelmiş veya kim başbakan olmuş biz Filistinliler için bir şey fark etmiyor. Biz haklarımıza ve Kudüs’e tutunuyoruz. Kudüs bizimdir. İslam’ın ve Hristiyanlığın önemli kutsalları burada bulunuyor.

Bizim için Filistin’in Filistin davası Müslümanların, Hristiyanların ve tüm özgür insanların davasıdır.

“İSRAİL POLİSİ FİLİSTİNLİLERİ KIŞKIRTMANIN PEŞİNDE”

Aslında Ramazan’da ve diğer zamanlar tüm Filistin halkına yönelik saldırı ve provokasyonlar hiç durmuyor. Fakat Ramazan’da Müslüman kardeşlerimiz itikafa girmek ve ibadet etmek için Mescid-i Aksa’ya gidiyorlar. Bunlara yönelik saldırıların daha da şiddetlendiğine şahit oluyoruz. Bu yapılanlar provokatörlüktür.  Filistin ve Kudüslüleri kışkırtmak istiyorlar. Bunlar Hristiyan bayramlarında da yaşanıyor. Hristiyanların bayramlarında asker ve polislerin sayısının arttığına şahit oluyoruz. Bu önemli günlere müdahale etmeye çalışıyorlar.

“İSRAİL FİLİSTİN’E AİT HER ŞEYİ ALIYOR”

Şu an yaşanan şey tüm Filistinlilerin tasfiye edilmesidir. 1967 toprakları dahil yerleşim yerleri, yeni imarlar ve toprakların çalınması bunun göstergesidir. İsrail’in, “iki halk için iki devlet” fikrini, siyasetiyle öldürdüğünü düşünüyorum. Tüm bu işgal ve ırkçılığın gölgesinde bu fikrin bittiğine inanıyorum.

İşgal, her şeyi almak istiyor. Bize hiç bir şey bırakmak istemiyor. Ne 3’te bir devlet ne de 10’da bir devlet. Filistin’in tüm topraklarını çalmak ve Kudüs’e hükmetmek istiyor. Burada kin ve ırkçılık var. Onlar Filistin davasını bitirmek istiyorlar.

Bazı zamanlar İsrailli diplomatlar çözüm ve barışta söz ediyorlardı. Ama gerçekte öldürüyor, tutukluyor, kuşatıyor ve toprakları çalıyorlardı. O yüzden siyasi konuşmalar başka, sahadaki uygulamalar başkadır. Biz sahada düşmanlıktan başka bir şey görmedik. Bu neden biz Filistinliler, haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Topraklarımızı, Kudüsümüzü ve kutsallarımızı terk etmeyeceğiz.

Haber Kaynağı: CNN TÜRK

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.