İSRAİLE BİREYSEL BOYKOTU KİTLESELLEŞTİRMELİYİZ

İsrail’in 7 Ekim 2023’te Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılar, dünya çapında İsrail ürünlerine boykota yol açtı.  Ardından Bireysel boykotlar kitlesel bir harekete dönüştü. Filistin İnisiyatifi Sözcüsü Tülay Gökçimen, bu boykotun, soykırıma karşı kitlesel bir hal aldığını söyledi. İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliama karşı dünya çapında bir tepki olduğunu belirterek şöyle devam etti:.

“İnsanlar, İsrail’in yıllardır Filistin’de sürdürdüğü zulmü daha net görmeye başladı. Ayrıca Gazze saldırıları, İsrail işgaline karşı geniş çapta bir farkındalık ve tepki oluşturdu. Gökçimen, boykotun, İsrail’in saldırılarını durdurmak için etkili bir araç olabileceğini ekledi. Bunun yanında tüketici alışkanlıklarının değişmesiyle İsrail’e karşı bir tepkinin başladığını da ifade etti.

Gökçimen, boykota sadece Müslümanların değil, dünya genelinden çeşitli dinlere mensup insanların da katıldığını söyledi. Böylece tüm dünyanın adeta Filistinli olduğunu dile getirdi. Boykotun finansal etkilerine değinen Gökçimen, İsrail’in ekonomik olarak zarar görmesi ve ticari olarak köşeye sıkışması halinde politikalarını gözden geçireceğini söyledi. İsrail’e finansal destek sağlayan firmaların boykot edilmesi, bu firmaların ticari zarar görmesi ve bazılarının boykot nedeniyle desteklerini geri çekmek zorunda kalması gibi durumlar, boykotun etkisini gösteriyor.

Gökçimen, boykotun sadece İsrail’e karşı bir tepki olmakla kalmayıp, aynı zamanda bireysel saygının bir ifadesi olduğunu, mazlumdan yana olmanın önemini vurguladı. Tüketici gücünün küçümsenmemesi gerektiğini belirtti. Gökçimen, boykotun başarıya ulaşabileceğine dair tarih boyunca örnekler olduğunu ifade etti. İsrail’in Gazze’de ve tüm Filistin topraklarında işgalini sonlandırması için ekonomik gücünün zayıflatılması gerektiğini vurgulayan Gökçimen, vicdan sahibi herkesin boykota katılmasının önemini dile getirdi.

Son olarak, Gökçimen, boykotun, Gazze ve Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. İsrail’in politikalarına karşı durmak için güçlü bir araç olduğunu, bu katliamlara alışmamak ve mazlumların yanında durmak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Bu hareketin, din, dil veya ırk fark etmeksizin tüm insanlığı birleştiren bir mücadele olduğunu vurguladı. Boykotun sadece bir başlangıç olduğunu ve daha fazla bilinç ve eylem gerektirdiğini hatırlattı.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Recent Posts

  • Gündem

Gazze’de Eğitim İçin Umut Işığı

Gazze’de Eğitim İçin Umut Işığı: Sığınma Merkezinde Başlatılan Proje Gazze’de Eğitimin Sekteye Uğraması İsrail’in aylardır…

28 dakika ago
  • Makale

EŞEK ARILARININ DELİP GEÇTİĞİ ADALET

“Kanunlar örümcek ağları gibidir. Zayıflar ağa yakalanır, güçlülerse ağı delip geçer” diyen Fransız yazar Balzac'ın cümlesine nazire…

28 dakika ago
  • Gündem

BÖYLESİ BİR FUTBOLUN ÜLKEMİZE NE FAYDASI VAR?

Üç çeyrek asırlık gazete Hürriyet’te pek az olan istisnalar dışında dişe dokunur ve topluma yararlı…

17 saat ago
  • Gündem

İMANI OLMAYANIN UTANMASI OLMAZ

Önce haberi, sonra da mutlaka yorumumuzu okuyalım: Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final…

18 saat ago
  • Gündem

VAHDETTİN VATAN SEVER BİR KAHRAMANDI (II)

Osmanlı devletinin son Padişahı Vahdettin dönemini, siyasi ve ideolojik zeminde değil de, tarihi gerçekler noktasında…

19 saat ago
  • EĞİTİM

BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI 17 MAYIS 2024 Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Aile…

20 saat ago