islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4379
EURO
34,7788
ALTIN
2.433,66
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

İSRAİLE BİREYSEL BOYKOTU KİTLESELLEŞTİRMELİYİZ

İSRAİLE BİREYSEL BOYKOTU KİTLESELLEŞTİRMELİYİZ
14 Şubat 2024 15:30
A+
A-

İsrail’in 7 Ekim 2023’te Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılar, dünya çapında İsrail ürünlerine boykota yol açtı.  Ardından Bireysel boykotlar kitlesel bir harekete dönüştü. Filistin İnisiyatifi Sözcüsü Tülay Gökçimen, bu boykotun, soykırıma karşı kitlesel bir hal aldığını söyledi. İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği katliama karşı dünya çapında bir tepki olduğunu belirterek şöyle devam etti:.

“İnsanlar, İsrail’in yıllardır Filistin’de sürdürdüğü zulmü daha net görmeye başladı. Ayrıca Gazze saldırıları, İsrail işgaline karşı geniş çapta bir farkındalık ve tepki oluşturdu. Gökçimen, boykotun, İsrail’in saldırılarını durdurmak için etkili bir araç olabileceğini ekledi. Bunun yanında tüketici alışkanlıklarının değişmesiyle İsrail’e karşı bir tepkinin başladığını da ifade etti.

Gökçimen, boykota sadece Müslümanların değil, dünya genelinden çeşitli dinlere mensup insanların da katıldığını söyledi. Böylece tüm dünyanın adeta Filistinli olduğunu dile getirdi. Boykotun finansal etkilerine değinen Gökçimen, İsrail’in ekonomik olarak zarar görmesi ve ticari olarak köşeye sıkışması halinde politikalarını gözden geçireceğini söyledi. İsrail’e finansal destek sağlayan firmaların boykot edilmesi, bu firmaların ticari zarar görmesi ve bazılarının boykot nedeniyle desteklerini geri çekmek zorunda kalması gibi durumlar, boykotun etkisini gösteriyor.

Gökçimen, boykotun sadece İsrail’e karşı bir tepki olmakla kalmayıp, aynı zamanda bireysel saygının bir ifadesi olduğunu, mazlumdan yana olmanın önemini vurguladı. Tüketici gücünün küçümsenmemesi gerektiğini belirtti. Gökçimen, boykotun başarıya ulaşabileceğine dair tarih boyunca örnekler olduğunu ifade etti. İsrail’in Gazze’de ve tüm Filistin topraklarında işgalini sonlandırması için ekonomik gücünün zayıflatılması gerektiğini vurgulayan Gökçimen, vicdan sahibi herkesin boykota katılmasının önemini dile getirdi.

Son olarak, Gökçimen, boykotun, Gazze ve Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. İsrail’in politikalarına karşı durmak için güçlü bir araç olduğunu, bu katliamlara alışmamak ve mazlumların yanında durmak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Bu hareketin, din, dil veya ırk fark etmeksizin tüm insanlığı birleştiren bir mücadele olduğunu vurguladı. Boykotun sadece bir başlangıç olduğunu ve daha fazla bilinç ve eylem gerektirdiğini hatırlattı.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.