İSRAİL’İN ÇEKİLDİĞİ YERLERDEN ÇARPICI GÖRÜNTÜLER


İsrail askerlerinin Gazze’nin kuzeyindeki Tel ez-Zater’e düzenlediği kara operasyonu, geri çekilmelerinin ardından bölgedeki yıkımın çarpıcı görüntülerini ortaya çıkardı.

Kara operasyonu, bölgede yaşanan gerginliği daha da tırmandırdı. İsrail’in askeri müdahalesi sonucunda, Tel ez-Zater’deki altyapıda ve sivil yerleşimlerde büyük çaplı tahribat meydana geldi. Operasyonun etkisiyle evlerin yıkıldığı, cadde ve sokaklarda enkaz yığınlarının oluştuğu görülüyor.

Görgü tanıklarına göre, operasyon sırasında yaşanan çatışmalarda birçok bina tamamen yerle bir oldu. Sivil halk arasında panik ve korku hakim, acil yardıma ihtiyaç duyan ailelerin sayısı artıyor. Sağlık ekipleri, yaralılara müdahale etmek ve bölgedeki tıbbi ihtiyaçları karşılamak için yoğun çaba harcıyor.

Gazze‘deki bu son olay, bölgedeki gerilimlerin nasıl uluslararası bir krize dönüştüğünü bir kez daha gösterirken, taraflar arasında diplomatik çözümler aranması gerekliliği vurgulanıyor.

HABER YORUM

Şu görüntüleri izleyip yüreğinde bir sızı hissetmeyen, insanlığından şüphe edebilir.

O bombalanarak yıkılan binaların altında, 25 bin insan hayatını kaybetti. Şu anda geride kalan insanlar ise, yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail denilen katil ve Siyonist İsrail, bölgeye hala yardım girmesini engelliyor. Hem de insanlık dışı bu vahşeti, bütün dünyanın gözleri önünde ve desteğiyle yapıyor.

İnsanım diyen herkesin insanlığından utanacağı bu görüntüleri, kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

15 Mayıs Nakba: Büyük Felaketin 76. Yıldönümü

15 Mayıs Nakba: Büyük Felaketin 76. Yıldönümü Nakba Nedir? Filistinliler, 15 Mayıs 1948’i "en-Nakba" olarak…

2 saat ago
  • Gündem

”GAZZE’NİN ÇOCUKLARI” ANCAK BU KADAR GÜZEL ANLATILABİLİRDİ

Gökhan Özcan  kardeş 16/05/2024 Perşembe günü Yenişafak’ta  yayımlanan yazısıyla bize Gazze’nin çocuklarını anlattı. Onlar bu…

2 saat ago
  • Makale

Örtü ve Beden (2)

“Takva elbisesi bağlamında örtü ve beden” konulu yazılarımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bir kota olarak cennette…

2 saat ago
  • Makale

KİTAP YÜKLÜ EŞEKLER

KİTAP YÜKLÜ EŞEKLER Kur’ân Arapça indirildiğinden, içinde Arap dili ve edebiyatının tüm inceliklerini barındırmaktadır. Bu…

3 saat ago
  • Gündem

28 Şubat Sanıklarına Af Çıktı

28 Şubat Sanıklarına Af: Çevik Bir ve Çetin Doğan 'Yaşlılık ve Hastalık' Nedeniyle Tahliye Edilecek…

3 saat ago
  • Gündem

Berlin’de Öğrenciler Filistin Destekçilerine Yönelik Baskıları Protesto Etti

Berlin'de Öğrenciler Filistin Destekçilerine Yönelik Baskıları Protesto Etti Üniversite Öğrencilerinden Büyük Tepki Berlin Hür Üniversitesi’nin…

3 saat ago