Gündem

“İSRAİL’İN SAVAŞ SUÇLARINA ORTAK OLMAYIN”

İngiltere’de STK’lerden hükûmete “İsrail’in savaş suçlarına ortak olmayın” çağrısı

İngiltere’de STK’ler İngiliz hükûmetine yaptıkları çağrıda, İngiltere’nin İsrail’in savaş suçlarına ortak olunmamasını ve İsrail’e silah satışının derhal durdurulmasını istedi.

İngiltere‘de faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşu ve insan hakları örgütü, İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda işlediği savaş suçlarına dikkat çekmek ve bu suçlara ortak olmamak adına hükümete çağrıda bulundu. “Uluslararası Filistinliler için Adalet Merkezi (ICJP)” liderliğinde bir araya gelen bu kuruluşlar, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron’a hitaben kaleme alınan mektuplarında, İsrail’e yapılan silah transferini derhal durdurma çağrısı yaptı.

Mektupta, İsrail’e gönderilen silah ve askeri teçhizatın uluslararası hukuku ihlal eden ciddi suçları kolaylaştırma riski taşıdığı vurgulandı. Sivil toplum kuruluşları, İngiltere’nin bu tür silah transferleriyle kendi yasalarını ve uluslararası yükümlülüklerini ihlal ettiği ve savaş suçlarına karışan faaliyetlere ortak olma riskine dikkat çekti.

İngiltere’nin Gazze’de yaşanan açlık ve soykırım riskine karşı harekete geçmesi ve savaş suçlarına karışan faaliyetlere son vermesi gerektiği belirtilen mektupta, İngiltere’nin İsrail’e sağladığı silahların Gazze’deki insan hakları ihlallerine katkı sağladığına dair açık kanıtlar olduğuna vurgu yapıldı. Aynı zamanda, İngiliz hükümetinin, Uluslararası Silah Ticareti Anlaşması ve kendi Stratejik İhracat Lisanslama Kriterleri çerçevesinde hareket etmesi ve savaş suçlarına karışmaktan kaçınması gerektiği ifade edildi.

STK’lar, mektupta İngiltere’nin Filistinlilere destek olması, Gazze’deki krizi hafifletmek için insani yardım ve diplomatik çözümlere odaklanması gerektiği üzerinde durarak, uluslararası toplumu da bu konuda duyarlı olmaya çağırdılar. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı dünya genelinde artan tepkilerin ve yaptırımların sivil toplumun taleplerini destekleme potansiyeli bulunuyor.

www.youtube.com

MİRATHABER.COM

View Comments

Recent Posts

  • Makale

KÜLT ÖRGÜTLENMELER (KARANLIKLAR CEMAATİ)

Dünya üzerinde Sabetaycı nüfusun en yoğun yerleştiği kentler Selanik ve İzmir’dir.350 yıldır yönetim kadrolarının vazgeçilmez…

18 saat ago
  • Gündem

İSLAM’A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI

İSLAM'A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI Ali Rıza Demircan Hocamızın bu sözlerini daha iyi anlayabilmek…

19 saat ago
  • Makale

MÜSLÜMANLAR İÇİN HER GÜN ANNELER GÜNÜ OLMALIDIR

    Yaratandan ötürü bütün canlılara merhameti ve tüm in­sanlara sevgiyi öğütleyen dinimiz, husûsiyle anne…

19 saat ago
  • Makale

“NECİP FAZIL’SIZ EDEBİYAT OLUR MU?”

Kadim dostum Muzaffer Doğan Beyle sohbet ederken, başlık yaptığım bu cümleyi kullanmıştı: “Necip Fazıl’sız edebiyat…

20 saat ago
  • Gündem

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.. Ayağının altını öpmemiz gereken annelerimizin ve anne adaylarımızın anneler gününü kutluyor…

20 saat ago
  • VİDEOLAR

ANNELER GÜNÜ ŞİİRİ

https://youtu.be/6yhiDDwqaxc

21 saat ago