islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5902
EURO
34,8583
ALTIN
2.494,59
BIST
9.693,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İsrailli eski savaş pilotu: silahlı kuvvetlerimiz savaş suçluları tarafından yönetilen bir terör örgütü

Eski İsrail savaş uçağı pilotu olan Yonatan Şapira, kendi devletini ve ordusunu savaş suçluları tarafından yönetilen terör örgütleri olarak tanımladı.

İsrailli eski savaş pilotu: silahlı kuvvetlerimiz savaş suçluları tarafından yönetilen bir terör örgütü

Eski İsrail savaş uçağı pilotu olan Yonatan Şapira, kendi devletini ve ordusunu savaş suçluları tarafından yönetilen terör örgütleri olarak tanımladı.

Mirat Haber Ajansı

Filistin İkinci İntifadasının tırmandığı günlerde 2003 yılında gördüğü insanlık dışı davranışların sonucunda İsrail ordusundan istifa eden eski bir İsrail Hava Kuvvetleri pilotu Yüzbaşı Yonatan Shapira, İsrail hükümetini ve ordusunu savaş suçluları tarafından yönetilen terör örgütleri olarak tanımladı. Yüzbaşı Şapira, geçtiğimiz günlerde yaptığı özel bir röportajda, orduya katıldıktan sonra bir terör örgütünün parçası olduğunu  nasıl anladığını açıkladı. Shapira, İkinci İntifada sırasında İsrail Hava Kuvvetleri ve İsrail ordusunun yaptığı şeyin savaş suçları olduğunu ve milyonlarca Filistinli sivil halkı katlederek terörize ettiğini fark etti. Bunu anladığında, sadece ayrılmaya değil, bu suçlara katılmayı alenen reddedecek diğer pilotları organize etmeye karar verdiğini açıkladı.

Hava subaylarını İsrail ordusundan istifa ettiriyor

Şapira, İsrail’de bir çocuk olarak çok güçlü bir Siyonist militarist eğitimle büyütüldüğüklerini açıklıyor. Müstefi hava yüzbaşı, Filistin hakkında neredeyse hiçbir şey bilmediğimizi, 1948 Nakba’yı bilmediğimizi, devam eden zulmü bilmediğimiziekledi. İsrail ordusundan ayrıldığından beri Şapira, diğer ordu mensuplarını Filistinlilere saldırı emirlerine itaatsizlik etmeye teşvik eden bir kampanya başlattı. Kampanya, 2003’ten bu yana 27 diğer ordu pilotunun İsrail Hava Kuvvetleri’ndeki görevlerinden atılmasına yol açtı. Geçen hafta İsrail savaş uçakları, kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nde Filistinli sivillere karşı yüzlerce hava saldırısı düzenledi ve aralarında en az 188 Filistinli’nin ölümüne yol açtı, ölenler arasında 55 çocuk 33 kadın bulunurken, 1.230 sivil de yaralı vardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.