İstanbul’a Mevsimin İlk Karı Yağdı! Kar Yağışı Etkisini Artıracak Mı?

İstanbul’da Silivri’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı.

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul’da Silivri’nin yüksek kesimlerine kar sulu bir şekilde etkili olmaya başladı. Silivri Kadıköy Mahallesi gibi birçok mahallede yağmurla karışık şekilde başlayan kar yağışının, ilerleyen saatlerde etkisini artırması bekleniyor.

Meteoroloji’nin haftalık verilerine göre 20 Aralık Pazartesi’den itibaren İstanbul ve çevresinde sulu karın etkili olması beklenirken, İDO ve BUDO’da bazı seferler iptal etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden İstanbul için sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda; “Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de devam eden yağışların etkisini arttırarak Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, İstanbul`un kuzey ve doğu ilçeleri, Zonguldak, Bartın, Düzce ve Bolu’da kuvvetli (30-60 kg/m2/12 saat) olacağı tahmin ediliyor. Çarşamba günü zamanla 800 metre üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor” denildi.

Yapılan uyarıda kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

İstanbul İçin Kritik Tarih

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sitesinde yer alan haftalık hava durumu verilerinde ise 20 Aralık pazartesi gününden itibaren İstanbul ve birçok ilde kuvvetli yağışların karla karışık olarak görülmesi bekleniyor.

Öte yandan, İstanbul için yapılan uyarıların ardından İDO ve BUDO’nun bazı seferleri iptal edildi. İDO’nun internet sitesinde yer alan duyurularda olumsuz hava koşulları nedeniyle Kadıköy-Yenikapı-Bandırma 19.01 seferinin iptal edildiği belirtildi.

Recent Posts

  • Gündem

Erdoğan’dan Miçotakis’e Sert Hamas Cevabı

Erdoğan'dan Miçotakis’e Sert Hamas Cevabı CB Erdoğan, Yunanistan Başbakanı'na Hamas İçin Cevap Verdi: "Direniş Örgütüdür"…

1 saat ago
  • Gündem

BÜLENT ERSOY’A İSLAM’IN RAHMET PENCERESİNDEN BAKMAK

BÜLENT ERSOY’A İSLAM’IN RAHMET PENCERESİNDEN BAKMAK Hamdolsun, çocukluğundan beri müminim… Dualıyım… Allah’ın dinin dışlayan ve…

1 saat ago
  • Gündem

Kemalist Tarih ve Din Anlayışımız Daha Ne Kadar Devam Edecek?

Kemalist Tarih ve Din Anlayışımız Daha Ne Kadar Devam Edecek? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni…

2 saat ago
  • Gündem

ABD’DEN SKANDAL GAZZE AÇIKLAMASI” YAŞANANLAR SOYKIRIM DEĞİL”

ABD'DEN SKANDAL GAZZE AÇIKLAMASI" YAŞANANLAR SOYKIRIM DEĞİL" Terör devleti İsrail'in soykırım saldırılarına karşı ABD bir…

2 saat ago
  • Makale

La Demeden İllallah Denmez!

La Demeden İllallah Denmez! Bir şeyleri yıkmadan yeni bir şeyi yapmanın imkânsızlığını anlayarak güne başlamak…

3 saat ago
  • Ekonomi

Kamuda Tasarruf Paketi Açıklandı! İşte Sekiz Ana Başlık..

Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı…

3 saat ago