İsveç PKK’ya 350 Milyon Euro Yardımı Yapcağını Duyurdu

İsveç Dışişleri Bakanı Linde ve beraberindekiler, YPG’li isimlerle görüşme yaptı. Linde, “İsveç, aktif partner olmaya devam ediyor” ifade etti. Örgüte maddi yardımın 2023 yılında 376 milyon dolara çıkarılması düşünüldü.

ABD Dışişleri Bakanlığı heyetinin, eli kanlı terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG ile geçtiğimiz ay görüşmesinin ardından örgütle yeni bir temas oldu. YPG’ye ziyaret, bu kez İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’nin öncülüğünde yaptı.

Linde ve beraberindekiler, sözde “Suriye Demokratik Meclisi” Eşbaşkanı İlham Ahmed ile buluştu. Görüşme sonrası, ABD’nin zırhlı araçlarla donatılan ve askeri eğitim verilen YPG’ye yardımları sürdürdüğü bir dönemde yapılması dikkatini çekti.

2023 YARDIMI 376 MİLYON DOLAR

İsveç’in, çocukları kaçıran terör örgütü YPG’ye şimdiye kadar 210 milyon dolarlık destek aktardığını kaydetti. Söz konusu miktarın, 2023 yılında 376 milyon dolara çıkarılması düşünülüyor.

İsveçli Bakan, Twitter adresinden yaptığı fotoğraflı paylaşım sonrası, ülkesinin YPG ile ortak olmayı sürdürdüğü şeklinde ifade etti.

“AKTİF PARTNER OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Ann Linde, “Kuzeydoğu Suriye’deki durum hakkında İlham Ahmed ile samimi bir görüşme yaptı. İsveç, aktif partner olmaya devam ediyor.” dedi.

ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç’in başkenti Stockholm’de, 2 Aralık’ta, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile görüşme yapmıştı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 28. Bakanlar Konseyi Toplantısı, AGİT Dönem Başkanı İsveç’in ev sahipliğinde başkent Stockholm’de düzenlenmişti. Toplantı için İsveç’te bulunan Çavuşoğlu, Ann Linde ile görüşme yapmıştı.

Görüşmeye dair sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, “Güne AGİT Dönem Başkanı İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’yle görüşerek başlamıştı. Afganistan ve Ukrayna dahil AGİT coğrafyasındaki gelişmeleri ele aldık” şeklinde konuşmuştu.

Recent Posts

  • Gündem

Balığı Uçmaya Kuşu Yüzmeye Zorlamayacak Bir Eğitim Sistemi…

Balığı Uçmaya Kuşu Yüzmeye Zorlamayacak Bir Eğitim Sistemi lazım. İlkönce haberimizi okuyalım: CHP'li Milletvekilleri, MEB…

9 saat ago
  • Gündem

ERDOĞAN – ÖZGÜR GÖRÜŞTÜ MÜ GÖRÜŞTÜRÜLDÜ MÜ?

Türkiye Cumhuriyeti, anayasası ile kendisini tanımlamıştır ve ülkemizde bütün yapılanmalar anayasaya göredir. Bu yapıyı bir…

9 saat ago
  • Gündem

ABD Polisi UCLA Kampüsünde Filistin Dayanışma Kampını Dağıttı

ABD Polisi UCLA Kampüsünde Filistin Dayanışma Kampını Dağıttı ABD'nin Los Angeles kentinde bulunan California Üniversitesi'nde…

10 saat ago
  • Gündem

“KURBAN KARDEŞLİKTİR”

“KURBAN KARDEŞLİKTİR” ARDEV olarak kurbanlarınızı bu yıl Tanzanya’da ki kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Ayrıca kurbanınızın kesim vidosunu…

11 saat ago
  • Gündem

İrlanda’da da Eurovision Şarkı Yarışması’na Katılan İsrail’e Protesto

İrlanda'da Eurovision Şarkı Yarışması'na Katılan İsrail'e Protesto İrlanda'nın başkenti Dublin'de, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılması…

12 saat ago
  • Gündem

Türkiye, İsrail ile Tüm Ticaret İlişkilerini Durdurdu!

Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurma kararı, son dönemdeki diplomatik gelişmelerin en çarpıcı ve önemli adımlarından…

13 saat ago