islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

İtalyan Mülteci Adası Lampedusa Gergin

İtalyan Mülteci Adası Lampedusa Gergin
14 Nisan 2020 18:53
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Yakın tarihli İtalyan hükümet emriyle limanları uluslararası yardım mülteci teknelerine kapatmasına rağmen çoğu Müslüman ülkelerden mülteci ve göçmenlerin gelmeye devam ettiği İtalyan Lampedusa adasında gerginlik artıyor. İtalyan bakanlar Salı günü, en azından 31 Temmuz’a kadar, koronavirüs pandemisinin yol açtığı ulusal sağlık olağanüstü hal süresince, limanların artık güvenli mekan olarak kabul edilemeyeceğine karar verdiler. Bu, bazı mülteci hakları grupları arasında endişe oluşturdu.

Adını sahilde hayatını kaybeden Suriyeli küçük mülteciden alan Alman STK gemisi Alan Kurdi gibi uluslararası kurtarma gemileri bu yeni önlemle kıyıdan uzak tutulsa da, Libya ve Tunus’tan yelken açan küçük gemiler İtalyan kıyı şeridine doğru gelmeye devam ediyorlar. Lampedusa, Tunus’a Sicilya’dan daha yakın olan İtalya’nın en güneyinde yer alan mülteciler adası.

34, 67 ve 57 sığınmacı taşıyan üç ahşap tekne, bu hafta adaya yanaştı. İtalya, tüm gelenlerin iki haftalık karantinaya alınmasını istiyor. İlk 34 mülteci, normal zamanlarda en fazla 96 kişiye ev sahipliği yapabilen yerel bir kabul merkezinde karantinaya alındı. Ancak fiziksel uzaklaşma her kamu tesisi için bir gereklilik haline geldikten sonra, bu merkezlere daha az insan yerleşebiliyor. Daha sonra gelenler düzenli feribot hattı ile anakaraya transfer edildi.

Yeni gelen mülteciler nakledilmeyi beklerken, Lampedusalı İtalyan vatandaşlardan kalabalık bir grup belediye binası önünde bir gösteri düzenlediler. Lampedusa belediye başkanı Salvatore Martello, yeni gelenlerin karantina kurallarına uymadığından yakınan vatandaşların tepkisi üzerine protestoların başladığını iddia etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.