Gündem

JAPONYA DEPREM KONUSUNDA BAŞARILI MI?

ODATV’yi değilse de Soner Yalçın’ı daha bir ciddiye alırız. Ancak onun deprem konusunda Japonya’yı başarılı bulan yazısını doğrulayamadık.

Bir tür putperestlik içinde yaşayan Japonya’da çok çok eskilerden beri depremler olur. Büyük yıkımlar yaşanır. Böyle iken 2011’ de yaşananları şöyle anlatıyor Soner Yalçın:

Tarih: 11 Mart 2011

“Japonya, 9.0 şiddetinde 6 dakika süren dünya tarihinin en büyük dördüncüsü sayılan Tohoku depremi (ve ardından 39 metre yüksekliğe kadar ulaşan tsunamide) 18 bin 431 insanını kaybetti! 400 binden fazla bina yıkıldı, 100 bin kişi evlerinden tahliye edildi, 433 bin km2 alan sular altında kaldı. Zararın maddi boyutu, 309 milyar dolar oldu.”

Yüz ölçümü  belli olan Japonya’da 2011 yaşanan böylesi bir depremden sonra elbette akıllanmak gerekirdi. Akıllıca hareket edildi gibi ama depremler değil ancak  zararları oldukça azaltılabildi.

Eğer doğruysa Soner Yalçın’nın anlatımına göre 16 Mart 2022’de Fukuşima’daki 7.3 şiddetindeki depremde sadece iki kişi öldü!

Önemli olan inançlarımız ve yaşamlarımızla depremler arasındaki bağlantıyı bulmak ve  depremlerin niçin yaşandığını kavramaya çalışmaktır. Allah korusun 2026’da 15 şiddetinde 10 dakika sürecek bir deprem olursa ne olacak?

İnsan hayatının tesadüfler altında olduğunu kabullenmek doğru olabilir mi?

Biz okuyucularımıza Ali rıza Demircan hocamızın son iki yazısını okumalarını tavsiye edriz.

Milletimizin başarısızlıklarını utanılacak durum olarak nitelemeye itiraz etmeyeceğiz ama İslam’ı dışlayan maddeci  bir eğiti sistemi ve medya düzeni ile insanımızı çürütmeye kalktığımızı da itiraf etmeliyiz. Böyle olmakla birlikte suçlu olan müteahhitlerimiz ve onlarla işbirliği yapan yönetici ve teknik kadroların  cezalandırılması gereğini savunuruz.

Artık Odatv yıl boyu İslam karşıtlığı ve laikliğe taparlığa ara vermeli, deprem önlemleri başta olmak üzere toplumsal sorunlara daha sık eğilmeli ve dile getirmelidir. Medya da en az yöneticiler kadar sorumludur.

MİRATHABER.COM

Recent Posts

  • Makale

Mikro Tanrıcılık Oynama ile Müslüman Olma Arasındaki Fark…

Yunan mitolojisi'nde, Prometheus veya Promete (Antik Yunanca: Προμηθεύς, [promɛːtʰéu̯s]), muhtemelen “öngörü ve Titan ateş tanrısıdır”.…

5 dakika ago
  • Gündem

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI’NDAN ÇAĞRI: İSRAİL’E CEZA VE FİLİSTİN’E KORUMA

İslam İşbirliği Teşkilatı Pazar günü, Gambiya’nın başkenti Banjul’da yeni bir zirve gerçekleştirdi. İİT düzenlenen 15.…

35 dakika ago
  • Makale

EĞİTİM SİSTEMİMİZDE MÜFREDÂTTAN ÖNCE YAPMAMIZ GEREKENLER

Eğitim ve öğretim, kişinin kafa ve kalbini inşa eder. 2002 yılından beri maddi bakımdan çok…

35 dakika ago
  • Gündem

BM, Gazze’de İnsani Yardım Konvoylarına Ateş Açıldığını Duyurdu

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu İsrail'in Gazze'ye Yönelik İnsani Krizi Derinleştiren Saldırıları…

17 saat ago
  • Gündem

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI YIKIMA MI GÖTÜRÜYOR?

Yapay Zeka İnsanlığı Yıkıma Mı Götürüyor? Öğretim görevlisi Tuğba Öztürk, yapay zekayı ele aldığı yazısında,…

17 saat ago
  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

19 saat ago