islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4454
EURO
34,7775
ALTIN
2.442,56
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C

JAPONYA DEPREM KONUSUNDA BAŞARILI MI?

JAPONYA DEPREM KONUSUNDA BAŞARILI MI?
8 Şubat 2023 15:21
A+
A-

ODATV’yi değilse de Soner Yalçın’ı daha bir ciddiye alırız. Ancak onun deprem konusunda Japonya’yı başarılı bulan yazısını doğrulayamadık.

Bir tür putperestlik içinde yaşayan Japonya’da çok çok eskilerden beri depremler olur. Büyük yıkımlar yaşanır. Böyle iken 2011’ de yaşananları şöyle anlatıyor Soner Yalçın:

Tarih: 11 Mart 2011

“Japonya, 9.0 şiddetinde 6 dakika süren dünya tarihinin en büyük dördüncüsü sayılan Tohoku depremi (ve ardından 39 metre yüksekliğe kadar ulaşan tsunamide) 18 bin 431 insanını kaybetti! 400 binden fazla bina yıkıldı, 100 bin kişi evlerinden tahliye edildi, 433 bin km2 alan sular altında kaldı. Zararın maddi boyutu, 309 milyar dolar oldu.”

Yüz ölçümü  belli olan Japonya’da 2011 yaşanan böylesi bir depremden sonra elbette akıllanmak gerekirdi. Akıllıca hareket edildi gibi ama depremler değil ancak  zararları oldukça azaltılabildi.

Eğer doğruysa Soner Yalçın’nın anlatımına göre 16 Mart 2022’de Fukuşima’daki 7.3 şiddetindeki depremde sadece iki kişi öldü!

Önemli olan inançlarımız ve yaşamlarımızla depremler arasındaki bağlantıyı bulmak ve  depremlerin niçin yaşandığını kavramaya çalışmaktır. Allah korusun 2026’da 15 şiddetinde 10 dakika sürecek bir deprem olursa ne olacak?

İnsan hayatının tesadüfler altında olduğunu kabullenmek doğru olabilir mi?

Biz okuyucularımıza Ali rıza Demircan hocamızın son iki yazısını okumalarını tavsiye edriz.

Milletimizin başarısızlıklarını utanılacak durum olarak nitelemeye itiraz etmeyeceğiz ama İslam’ı dışlayan maddeci  bir eğiti sistemi ve medya düzeni ile insanımızı çürütmeye kalktığımızı da itiraf etmeliyiz. Böyle olmakla birlikte suçlu olan müteahhitlerimiz ve onlarla işbirliği yapan yönetici ve teknik kadroların  cezalandırılması gereğini savunuruz.

Artık Odatv yıl boyu İslam karşıtlığı ve laikliğe taparlığa ara vermeli, deprem önlemleri başta olmak üzere toplumsal sorunlara daha sık eğilmeli ve dile getirmelidir. Medya da en az yöneticiler kadar sorumludur.

MİRATHABER.COM

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.