islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3698
EURO
34,9364
ALTIN
2.325,48
BIST
9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Japonya: Müslümanlar Geliyor

Japonya: Müslümanlar Geliyor
2 Aralık 2019 17:01
A+
A-

Son yıllarda Japonya’ya İslam ülkerinden gelen öğrenci ve işçi sayısının artmakta olduğu ve ülke genelinde cami sayısının artmakta olduğu gözlemleniyor. Dünya’nın üçüncü büyük ekonomisinde uzmanlar bunun bazı yenilikleri ve değişiklikler arz ettiğini gözlemliyorlar.

Waseda Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi’nde Asya sosyal teorisi profesörü olan Hirofumi Tanada’nın yaptığı bir araştırmaya göre, 2018 yılı sonunda Japonya’nın 47 ilinin 36’sında 105 cami faaliyet göstermekte. Sadece ibadet yeri olmanın ötesinde, müdavimlerine sosyalleşme ve eğitim için imkanlar sunması da dahil olmak üzere bir dizi sosyal işleve de hizmet etmekte oldukları kaydedildi. Ancak daha fazla cami kurulurken, Japon toplumuyla nasıl başarılı bir şekilde bütünleşileceği konusunda şüpheler de ortaya sürülmekte.

Ishikawa Müslüman Cemiyeti’nin başkan yardımcısı olarak görev yapan ve bölge sakinleriyle müzakere eden Japonyalı yerli bir Müslüman olan 46 yaşındaki Seiji Matsui, “eskiden henüz cami inşa edilmeden önce Japaonlar bu mabedin El-Kaide ile bağlantısı olup olmadığını soruyorlardı. Onlarla doğrudan iletişime geçerek ve açıklamalarımda sabırlı davranarak dinimizi anlamalarını sağladım” beyanını verdi.

Mirat Haber Ajansı

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.