islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5767
EURO
35,0077
ALTIN
2.426,74
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Japonyadaki Kumarhane Camiye Çevrildi

Japonyadaki Kumarhane Camiye Çevrildi
26 Kasım 2022 11:00
A+
A-

Japonya’nın Nagoya kentinde yaşayan Türk kökenli vatandaşlar “Tsushima Ayasofya Camii ve Külliyesini” hizmete açtı.

Almanya’daki İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatının desteğiyle Tokyo’nun 350 kilometre güneybatısında 2 yılda inşa edilen cami için resmi açılış töreni düzenlendi.

Açılışa Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, Nagoya Başkonsolosu Umut Lütfi Öztürk, IGMG temsilcileri ve yerel davetliler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta konuşan Büyükelçi Güngen, cami projesinin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere şükranlarını bildirdi.

“Bu cami dinimizi ve milli beraberliğimizi genç nesillere taşıyacaktır” diyen Güngen, caminin Japonya’daki tüm Müslümanlara hayırlı olmasını temenni etti.

Başkonsolos Öztürk, yapılış sürecine yakından şahit olduğu “birlik ve dayanışma eseri” caminin resmi açılışına katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

“Kucaklayıcılığın timsali”
IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün ise yeni cami ve külliyenin, kent genelinde “iyinin, doğrunun, güzelin, faydalının temsili ile güler yüz ve kucaklayıcılığın timsali” olacağını söyledi.

“Hem kültürümüzü hem dinimizi tarih boyunca yaşayan milletiz.” diyen Ergün, Hucurat Suresi’ndeki “tanışıp kaynaşasınız diye sizi milletlere ve kabilelere ayırdık” kısmını okudu.

Nesilleri İslam kültürüyle yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Ergün, kentte yaşayan Türk vatandaşlarına ve Müslüman milletlere çocuklarını camiye getirmeleri çağrısı yaptı.

IGMG Japonya Bölge Temsilcisi Rekabi Seyitalioğlu da “Başkentteki Tokyo Camisi gibi Tsushima Camii’nde de her daim Japon misafirler ağırlamayı hedeflediklerini” söyledi.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.