John Kerry, İsrail’in Suriye operasyonlarını İran’a aktarıyordu

İran Dışişleri Bakanı Mohammad Javad Zarif, eski ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin kendisine Suriye’deki yüzlerce gizli İsrail operasyonu hakkında bilgi verdiğini iddia etti.

Mirat Haber Ajansı

İran Dışişleri Bakanı Mohammad Javad Zarif, eski ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin kendisine Suriye’deki yüzlerce gizli İsrail operasyonu hakkında bilgi verdiğini iddia etti. Zarif’in dün New York Times ve diğer kuruluşlar tarafından elde edilen ve yayınlanan sızdırılmış sesine göre Zarif ile İranlı bir ekonomist arasında kapalı kapılar ardında bir tartışma yaşanabiliyor. Bu görüşmede Zarif, Kerry’nin kendisine Dışişleri Bakanı olarak görev yaparken Suriye’deki İran hedeflerine yönelik 200’den fazla gizli İsrail operasyonu hakkında bilgi verdiğini belirtti. Şu anda Başkan Joe Biden’in yönetimi altında Ulusal Güvenlik Konseyi’nde iklim özel elçisi olarak görev yapan Kerry, 2015 İran nükleer anlaşmasının oluşturulmasında kilit bir figürdü. Eski Başkan Donald Trump’ın 2018’de anlaşmadan çekilmesinin ardından Kerry’nin Paris’te Zarif ve diğer İranlı yetkililerle, o sırada görevde bulunmamasına rağmen işbirliği seçeneklerini tartışmak için tartışmalı gizli toplantılar yaptığı ortaya çıktı.

Zarif’in iddiaları, Kerry’ye karşı, özellikle Cumhuriyetçi parti figürlerinden ağır kınama ve eleştirilere yol açtı. John Kerry iddiaları yalanladı. Sızdırılan ses kaydında duyulan diğer ifşaatlar arasında Zarif’in İran’ın siyasi sistemindeki bölünmeleri ve çatlakları kabul etmesi olduğunu belirtti. Zarif, seçkin İslam Devrim Muhafızları Birliği (IRGC) ve suikasta kurban giden Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani’nin Tahran’ın bölgedeki dış politikası ile ilgili konularda son söz sahibi olduğunu iddia etti. Süleymani’nin Dışişleri Bakanlığı’na diplomatik pozisyonlar dikte ettiği bile bildirildi.

Recent Posts

  • Gündem

DÜNYADA ŞERİATLA YÖNETİLEN TEK ÜLKE İSRAİL’DİR!

Dünyada  Şeriatla Yönetilen Tek  Ülke İsrail'dir.. Yeryüzünde dini yönetim, diğer adıyla şeriatla yönetilen tek devlet…

35 dakika ago
  • Ekonomi

Bakanlık Düğmeye Bastı: Tavuk Etine İhracat Sınırlaması Getirildi!

Son zamanlarda artan beyaz et fiyatları nedeniyle Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Tavuk eti ihracatı aylık…

2 saat ago
  • Gündem

Columbia Üniversitesi ile Eylemci Öğrenciler Arasında Uzlaşı Sağlanamadı

Columbia Üniversitesi ile eylemci öğrenciler arasında uzlaşı sağlanamadı.. Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestoları: Uzlaşı Sağlanamadı, Öğrencilere…

3 saat ago
  • Gündem

ÜLKEMİZİN İLK VEGAN RESTORANI “TELEZZÜZ” AÇILDI

Medyaya yansıyan 29 Nisan 2024 tarihli günlük haberlerden biri şöyle: Ünlü ‘Koç’lardan merhum Vehbi Koç’un…

4 saat ago
  • Gündem

ERDEMLİLER İTTİFAKI (HİLFÜ’L-FUDUL) HER ZAMAN VE HER YERDE KURULMALIDIR

İslam alimi olan Ali Muhyiddin el-Karadaği Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanıdır. O, Gazze'deki ve dünyanın…

5 saat ago