islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kabil Eğitim Merkezinde Katliam

Kabil Eğitim Merkezinde Katliam

Mirat Haber Ajansı

Yetkililer, Afganistan’ın başkentindeki bir eğitim merkezine düzenlenen bombalı intihar saldırısının neden olduğu ölü sayısının 24’e yükseldiğini söylediler. Kurbanların çoğu genç öğrenciler. Saldırganın Cumartesi akşamı Kabil’deki bir eğitim merkezinin dışında sokakta patlayıcıları infilak etmesinin ardından 57 kişi de yaralandı. Sağlık bakanlığına göre kurbanların çoğu 15 ila 26 yaşları arasındaydı. DAEŞ sosyal medya platformu Telegram’da yaptığı açıklamada, sorumluluğu üstlendi. Bir Taliban sözcüsüyse örgütünün olaya karıştığını yalanladı. NATO ve Afgan hükümeti tarafından kınanan saldırı, Afganistan’da geçmişte IŞİD tarafından hedef alınan dini bir azınlık olan ülkenin Şii cemaatinin birçok üyesine ev sahipliği yapan batı Kabil’de gerçekleşti.

Mayıs ayında, bir grup saldırgan, Kabil’in batısında bir doğum hastanesine gün ışığında yapılan saldırıda birkaç anne ve yenidoğanın ölümüne neden olmuştu. Saldırganlar, güvenlik güçleriyle saatlerce süren çatışmanın ardından vurularak öldürülmüştü. 2018’de Kabil’in aynı bölgesindeki başka bir eğitim merkezine düzenlenen başka bir saldırı düzinelerce öğrenciyi öldürdü. Aynı şekilde, iki savaşan tarafın temsilcileri, Afganistan’da on yıllardır süren savaşı sona erdirmek için Doha’da barış görüşmelerine başlarken, son zamanlarda ülkede Taliban ve Afgan güçleri arasında şiddet artışı yaşandı. Yerel bir yetkili Cumartesi günü erken saatlerde, doğu Afganistan’da yol kenarına yerleştirilen bir bombanın sivillerle dolu bir minibüse çarpması sonrasında dokuz kişinin öldüğünü söyledi. Gazni ili polis sözcüsü Ahmed Han Sırat, ilk patlamanın kurbanlarına yardım etmek için yola çıkan araçlarına çarpan ikinci bir yol kenarındaki bombanın iki polis memurunu öldürdüğünü, birkaç kişinin yaralandığını ve saldırılar soruşturma altında olduğunu söyledi. Bu saldırının sorumluluğunu hemen kimse üstlenmedi. İl polis sözcüsü, bombayı Taliban’ın yerleştirdiğini iddia etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.