Dünya

Kaddafi’nin Sisi’ye Sığınan Kuzeni Hafter’i Savundu

Mirat Haber Ajansı

Libya Ulusal Mücadele Cephesi’nden Ahmed Kaddaf ed-Dam, NATO ve BM Güvenlik Konseyi’ni Libya’daki siyasi kriz ve mücadelelerden sorumlu tuttu. Libya’nın son dönem hükümdarı Albay Muammer Kaddafi’nin kuzeni olan Dam, Rus medyasına, Libya’da yaşananların bir yalana dayandığını, yalan üzerine kurulu olanın da geçersiz olduğunu iddia etti. NATO’nun Akdeniz’de emniyet supabı olan bir ülkeyi yok ettiğini, NATO füzeleriyle iktidara gelen Libyalı politikacıların meşru olmadığını, çünkü füzelerin kimseye meşruiyet sağlamadığını savundu. Eski rejim yetkilisi, merkezi Trablus’taki uluslararası destekli Libya hükümetine bu şekilde eleştiride bulundu.

Kaddaf ed-Dam, Batılı ülkelerin ajanlarının Libya’yı kontrol etmeye çalıştığını çünkü Libya’daki hukuk sisteminin Libyalılar tarafından oluşturulmadığını söyledi. Trablus’taki hükümetin Batı’ya olan sadakati nedeniyle ülkeye liderlik edemeyeceğini iddia ederek, yetkililerinin yabancı koruma altında bir fırkateyn ile geldiğini savundu. Aynı zamanda, Libya hükümet yetkililerinin Libya’yı nasıl yönetecekleri konusunda hiçbir fikri olmadığını ve ülke yönetiminin yıllardır ülkede yaşamamış gurbetçilerden oluştuğunu iddia etti. Mısır başkenti Kahire’de yaşayan eski Libyalı yetkili, darbeci general Halife Hafter ve paralı askerlerine olan desteğini savundu.

Recent Posts

  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

26 saniye ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

1 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

2 saat ago
  • Gündem

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor İstanbul'un tarihi sembollerinden biri olan Kariye Camii, 79 yıl…

3 saat ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “Adaletli Olun!”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

3 saat ago
  • Makale

KUR’AN’I ANLAMAK

İslam dini adına çok şey yazılmaktadır. Özellikle Ramazan ayı geldiği zaman TV kanallarında, camilerde ve…

4 saat ago