KADİR GECESİ TÜM MÜSLÜMANLARI BİR ARAYA GETİRDİ

Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olarak bildirilen Kadir Gecesi dünyanın dört yanında, coşkuyla kutlandı. Türkiye genelindeki camiler, bu mübarek geceyi özel programlarla taçlandırdı. Ayrıca Müslümanlar, Kadir Gecesi’nde ellerini semaya kaldırıp Gazze için dua ettiler. İslam dünyasının her köşesinde milyonlarca inanan, bu özel gecede Gazze halkı için samimi dualar yükseltti.

FİLİSTİN’DE MÜBAREK GECE

Ramazan’ın son cuma günü ve Kadir Gecesi’ni değerlendirmek isteyen binlerce Müslüman, Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya yöneldi. Orada, avluda kurulan sofralarda oruçlarını açtılar. İsrail’in kısıtlamalarına rağmen Mescid-i Aksa’da teravih namazını eda ettiler. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, bu gecede Mescid-i Aksa’da 200 bin Müslüman’ın bir araya geldiğini açıkladı.

Gazze şeridindeki Refah şehrindeki Müslümanlar ise İsrail saldırıları sonucu harabeye dönen Faruk Camii’de toplandılar. Caminin yanında kurulan çadırlarda Kadir Gecesi’ni idrak etmek üzere namaz kılıp dua ettiler.

BALKANLAR’DA KUTLAMALAR

Balkanlar’da yer alan Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan, Kosova, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk gibi ülkelerde yaşayan Müslüman topluluklar da, Kadir Gecesi’ni büyük bir ibadet ve dua aşkıyla karşıladı. Saraybosna’daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camii, bu geceyi ibadetle geçirenlerle doldu. Belgrad’daki Bayraklı Camii de dahil olmak üzere, Balkanlar’daki birçok cami, Kadir Gecesi dolayısıyla Müslümanların dualarıyla yankılandı.

DÜNYA ÇAPINDA İDRAK

Dünyanın dört bir yanında Müslümanlar bu özel geceyi ibadetle geçirmek için camilere akın etti. Pakistan’ın Peşaver kentindeki Müslümanlar, Kadir Gecesi için Yeni Sunheri Camisi’nde, namaz kılıp dua etti. Tiflis’teki Müslümanlar, Tiflis Cuma Camisi’ne akın etti. Programa Gürcüler, Gürcistan’da yaşayan Türkler, Azerbaycan asıllı Gürcistan vatandaşlarıyla farklı etnik kökenlerden Müslümanlar katılım sağladı. Almanya’dan Lübnan’a kadar pek çok ülkede Müslümanlar, Kadir Gecesi’ni idrak etmek için camileri doldurdu. Köln’deki DİTİB Merkez Camisi’nde Kadir Gecesi dolayısıyla okunan Kur’an-ı Kerim, oradaki Müslüman topluluğunu manevi bir atmosfere bürüdü. Kenya’dan Kuveyt’e, Irak’tan Mısır’a kadar geniş bir coğrafyada Müslümanlar, bu özel gecede Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ve dualarla bir araya geldi.

Bu gece, dünya genelinde Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdi. Gazze başta olmak üzere tüm zulüm görenler için dua edilen müstesna bir zaman dilimi oldu.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Recent Posts

  • Gündem

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı: "Meydan Okumak Benim Hayat Sembolüm" Bir Kız Çocuğunun Cesareti Gazze'den…

1 saat ago
  • Gündem

Yahya Sinwar Kimdir?

Yahya Sinwar Biyografisi Yahya Sinwar (Arapça: يحيى السنوار, D.T 1962), Yehya Sinwar olarak da bilinir,…

1 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı

Gazze'de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı Gazze Şeridi'nde Kıtlık Tehdidi Yeniden Gündemde Gazze Şeridi'ndeki…

2 saat ago
  • VİDEOLAR

FETVA İSTE “Kabir Azabı”

3 saat ago
  • Gündem

BAŞ ÖRTÜLÜ HAKİM LAİKLİĞE AYKIRIDIR

Önce 17 Mayıs 2024 tarihli haberi okuyalım: {Başörtülü Hakimeyi reddetti... Gerekçe Laikliğe aykırılık. Ankara 1'inci…

3 saat ago
  • Gündem

PUT KRAVAT

Odatv yazarlarında Hurrem Elmascı Cumhurbaşkanımızın taktığı son kravatın desenlerini pek beğenmiş ve sırası gelmişken kravatın…

4 saat ago