islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

KADİR GECESİ TÜM MÜSLÜMANLARI BİR ARAYA GETİRDİ

KADİR GECESİ TÜM MÜSLÜMANLARI BİR ARAYA GETİRDİ
6 Nisan 2024 13:00
A+
A-

Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olarak bildirilen Kadir Gecesi dünyanın dört yanında, coşkuyla kutlandı. Türkiye genelindeki camiler, bu mübarek geceyi özel programlarla taçlandırdı. Ayrıca Müslümanlar, Kadir Gecesi’nde ellerini semaya kaldırıp Gazze için dua ettiler. İslam dünyasının her köşesinde milyonlarca inanan, bu özel gecede Gazze halkı için samimi dualar yükseltti.

FİLİSTİN’DE MÜBAREK GECE

Ramazan’ın son cuma günü ve Kadir Gecesi’ni değerlendirmek isteyen binlerce Müslüman, Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya yöneldi. Orada, avluda kurulan sofralarda oruçlarını açtılar. İsrail’in kısıtlamalarına rağmen Mescid-i Aksa’da teravih namazını eda ettiler. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, bu gecede Mescid-i Aksa’da 200 bin Müslüman’ın bir araya geldiğini açıkladı.

Gazze şeridindeki Refah şehrindeki Müslümanlar ise İsrail saldırıları sonucu harabeye dönen Faruk Camii’de toplandılar. Caminin yanında kurulan çadırlarda Kadir Gecesi’ni idrak etmek üzere namaz kılıp dua ettiler.

BALKANLAR’DA KUTLAMALAR

Balkanlar’da yer alan Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan, Kosova, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk gibi ülkelerde yaşayan Müslüman topluluklar da, Kadir Gecesi’ni büyük bir ibadet ve dua aşkıyla karşıladı. Saraybosna’daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camii, bu geceyi ibadetle geçirenlerle doldu. Belgrad’daki Bayraklı Camii de dahil olmak üzere, Balkanlar’daki birçok cami, Kadir Gecesi dolayısıyla Müslümanların dualarıyla yankılandı.

DÜNYA ÇAPINDA İDRAK

Dünyanın dört bir yanında Müslümanlar bu özel geceyi ibadetle geçirmek için camilere akın etti. Pakistan’ın Peşaver kentindeki Müslümanlar, Kadir Gecesi için Yeni Sunheri Camisi’nde, namaz kılıp dua etti. Tiflis’teki Müslümanlar, Tiflis Cuma Camisi’ne akın etti. Programa Gürcüler, Gürcistan’da yaşayan Türkler, Azerbaycan asıllı Gürcistan vatandaşlarıyla farklı etnik kökenlerden Müslümanlar katılım sağladı. Almanya’dan Lübnan’a kadar pek çok ülkede Müslümanlar, Kadir Gecesi’ni idrak etmek için camileri doldurdu. Köln’deki DİTİB Merkez Camisi’nde Kadir Gecesi dolayısıyla okunan Kur’an-ı Kerim, oradaki Müslüman topluluğunu manevi bir atmosfere bürüdü. Kenya’dan Kuveyt’e, Irak’tan Mısır’a kadar geniş bir coğrafyada Müslümanlar, bu özel gecede Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ve dualarla bir araya geldi.

Bu gece, dünya genelinde Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdi. Gazze başta olmak üzere tüm zulüm görenler için dua edilen müstesna bir zaman dilimi oldu.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.