Kadir Has: Türkiye Homoseksüelleri Benimsiyor

Mirat Haber Ajansı

İstanbul Kadir Has Üniversitesi tarafından 2016 yılından bu yana her yıl düzenli olarak yürütülen anketlerin iddia edilen sonuçlarına göre Türkiye’de yaşayan insanların neredeyse yarısının Homoseksüellik gibi sapık hayat tarzlarını hoşgörüyle normal olarak karşılamaya başladığı belirtilmekte.  

Dünyada Müslümanların Homoseksüelleşmesi konusunda propaganda yapan merkezlerde paylaşılmakta olan ve dünya Müslümanlarının sapıklığı benimsemesi konusunda mali yardımlar alan enformasyon merkezlerince mutlulukla karşılanan bu yılki Kadir Has anket sonuçlarında pozitif cevapların geçen yılki ankete göre % 9 artışı, önemli bir gösterge olarak nitelenerek zafer mesajlarının paylaşılmasına neden olmakta. 

İstanbul’daki Kadir Has Üniversitesi, anketi 2016’dan beri her yıl yürütmekte ve bunun amacının, insanların görüşlerini zaman içinde karşılaştırabilmek ve nüfusun “yaklaşık yüzde 60’ının Müslüman olduğu” Türkiye’de cinsel yönelim çalışmaları için bir veri tabanı oluşturmak olduğu iddia edilmekte.

‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Algısı’ olarak adlandırılan ankette, Türkiye’de insanlara kadın ve erkek eşitliği, evlilik ve LGBT (kadın homoseksüel, erkek homoseksüel, hem erkek hem kadınlarla birleşen ve cinsiyet değişikliği yapan) kişiler hakkında sorular soruluyor.

2020’de Türklerin % 45’inin Homoseksüellerin eşit haklara sahip olması gerektiğini düşündüğü ifade edilirken, anketin yapıldığı 2019’da bu %36 olarak bildirilmekte. Buna karşın katılanların % 77’si “homoseksüellik sosyal normlarımıza aykırı” ifadesini kabul etti. Bu, geçen yıla göre% 15 arttı.

2019 yılında Kadir Has Üniversitesi tarafından yapılan ayrı bir ankette de Türk halkının %46,5’inin “homoseksüel” komşu istemeyeceği, bunun 2018’de aynı soruyu soranların %55,3’ünden daha az olduğu kaydedildi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Yargı Karşısında Almanya'da Stuttgart, Frankfurt ve Münih'te yargılanan "İmparatorluk Vatandaşları" örgütü üyeleri,…

2 saat ago
  • Gündem

KFC’YE BOYKOT DARBESİ

KFC'YE BOYKOT DARBESİ KFC, Malezya'da 108 Şubesini Geçici Olarak Kapattı: Boykot Darbesi! Malezya'da, İsrail'in Gazze'ye…

3 saat ago
  • Gündem

Muğla Seydikemer’de İnovatif Tarım: Pilotun Topraksız Çilek Üretimi

Muğla Seydikemer'de İnovatif Tarım: Eski bir yolcu uçağı pilotu Kadrican Pehlivan, modern tarım teknikleriyle dikkat…

4 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor

Gazze'de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor Gazze'de aylar önce enkaz altında kalan sivillerin…

5 saat ago
  • Gündem

AMERİKA’DA ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ AYAKTA

ABD'de Gazze protestoları: Hangi üniversitelerde eylem var, öğrenciler ne talep ediyor? Öğrenciler, üniversitelerin İsrail'in Gazze'deki…

6 saat ago
  • Gündem

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve…

7 saat ago