islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Kadir Has: Türkiye Homoseksüelleri Benimsiyor

Kadir Has: Türkiye Homoseksüelleri Benimsiyor

Mirat Haber Ajansı

İstanbul Kadir Has Üniversitesi tarafından 2016 yılından bu yana her yıl düzenli olarak yürütülen anketlerin iddia edilen sonuçlarına göre Türkiye’de yaşayan insanların neredeyse yarısının Homoseksüellik gibi sapık hayat tarzlarını hoşgörüyle normal olarak karşılamaya başladığı belirtilmekte.  

Dünyada Müslümanların Homoseksüelleşmesi konusunda propaganda yapan merkezlerde paylaşılmakta olan ve dünya Müslümanlarının sapıklığı benimsemesi konusunda mali yardımlar alan enformasyon merkezlerince mutlulukla karşılanan bu yılki Kadir Has anket sonuçlarında pozitif cevapların geçen yılki ankete göre % 9 artışı, önemli bir gösterge olarak nitelenerek zafer mesajlarının paylaşılmasına neden olmakta. 

İstanbul’daki Kadir Has Üniversitesi, anketi 2016’dan beri her yıl yürütmekte ve bunun amacının, insanların görüşlerini zaman içinde karşılaştırabilmek ve nüfusun “yaklaşık yüzde 60’ının Müslüman olduğu” Türkiye’de cinsel yönelim çalışmaları için bir veri tabanı oluşturmak olduğu iddia edilmekte.

‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Algısı’ olarak adlandırılan ankette, Türkiye’de insanlara kadın ve erkek eşitliği, evlilik ve LGBT (kadın homoseksüel, erkek homoseksüel, hem erkek hem kadınlarla birleşen ve cinsiyet değişikliği yapan) kişiler hakkında sorular soruluyor.

2020’de Türklerin % 45’inin Homoseksüellerin eşit haklara sahip olması gerektiğini düşündüğü ifade edilirken, anketin yapıldığı 2019’da bu %36 olarak bildirilmekte. Buna karşın katılanların % 77’si “homoseksüellik sosyal normlarımıza aykırı” ifadesini kabul etti. Bu, geçen yıla göre% 15 arttı.

2019 yılında Kadir Has Üniversitesi tarafından yapılan ayrı bir ankette de Türk halkının %46,5’inin “homoseksüel” komşu istemeyeceği, bunun 2018’de aynı soruyu soranların %55,3’ünden daha az olduğu kaydedildi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.