islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

KAMÂL ATATÜRK’Ü ÖVERKEN BATIRMAK

KAMÂL ATATÜRK’Ü ÖVERKEN BATIRMAK
20 Mayıs 2024 11:00
A+
A-

Ecdadımızın “Şecaatin arzederken merdi kıptı sirkatin söyler / Çingene kabadayılığını açıklarken yaptığı hırsızlığı söyler” şeklinde ünlü bir deyişi var. Galiba kaş yaptığını sanırken göz çıkaran Atatürk övücüleri bu durumda.

Geliniz 19 Mayıs 2024 tarihli Hürriyet gazetesinde yer alan su satırları okuyalım:

{Yıl 1919 aylardan mayıs, İstanbul işgal altında… Mustafa Kemal ve arkadaşları, İstiklal Savaşı’nın fitilini ateşlemek için Samsun’a gidecek. Ancak bir Türk zabitinin Boğaz’ı geçmesi için İngilizlerin vizesi gerekiyor. O vizeyi de Yüzbaşı John Godolphin Bennett imzalıyor. Bennett yıllar sonra bir röportajında “Onu ilk gördüğümde anladım, büyük ve kuvvetli bir adamdı. Heyecanlıydılar. Anladım ki bir şey vardı” diyor…}

AMAÇ KAMÂL ATATÜRK’E YALAKALIK

Amaç Kam’al Atatürk’e yalakalık. Yalanlar art arda sıralanıyor.

Önce asker kökenli bir şahsı ülkesine hizmet ettiği için övmek tam bir aşağılıktır. Bu hizmeti köy kadınları dahil yüzbinlerce insan yaptı. Övgüye ne gerek var, neyi kime kanıtlamaya çalışıyoruz?

KAMÂL ATAÜRK İÇİN VAHDETTİNİ DIŞLAMAK MI GEREKİYOR

“İstiklal Savaşı’nın fitilini ateşlemek için Samsun’a gidilmesi” önemli ama Mustafa Kemal’in Sultan Vahdettin tarafından gönderildiği artık bilinen bir gerçek. Olayın bu şekilde gerçekliği içinde bilinmesinde kime ne zarar var? Tarihi çarpıtıp merhum Vahdettin’i dışlamak niye?

HANİ SAMSUN’A GİDİŞ GİZLİYDİ

Hani Samsun’a Bandırma vapuruyla  gidiş gizliydi. Bu vize işi nereden çıktı. Böylesi önemli bir vizeyi vermek bir yüzbaşının takdirine mi kalmıştı.

Hele hele şu ifadedeki dalkavukluğa bakar mısınız: İngiliz Yüzbaşı güya “Onu ilk gördüğümde anladım, büyük ve kuvvetli bir adamdı. Heyecanlıydılar. Anladım ki bir şey vardı” demiş.

KAÇ YAŞINDAYDI

Yahu 19 Mayıs’ın hemen öncesinde Kamâl Atatürk henüz daha 38 yaşında. Muhtemelen İngiliz yüzbaşı  da o yaşlarda, “Büyük ve kuvvetli bir adam olduğunu” nasıl anlamış, Yüzbaşı  kâhin mi  yoksa astrolog mu imiş. Hadi anlamış diyelim  niye engellememiş?

Kamâl Atatürk’ün bir talihsizliği olacak, bin bir türlü  yalanla yüceltmek isteyenler de  onu batırıyor. Bu durumu hayra mı yorsak?

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.