islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

KANADA, İSRAİL’İ BATI ŞERİA’DA FİLİSTİNLİLERE KARŞI “YERLEŞİMCİ” ŞİDDETİNİ DURDURMAYA ÇAĞIRDI

KANADA, İSRAİL’İ BATI ŞERİA’DA FİLİSTİNLİLERE KARŞI “YERLEŞİMCİ” ŞİDDETİNİ DURDURMAYA ÇAĞIRDI
21 Kasım 2023 13:00
A+
A-

Kanada, İsrail’i, Batı Şeria’da Yahudi “yerleşimcilerin” Filistinlilere şiddetini durdurmak için ivedilikle harekete geçmeye çağırdı.

Kanada Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria’da Filistinlilerin zorla yerlerinden edildiğine dair ciddi endişelerin olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Kanada, İsrail hükümetini, yerleşimcilerin şiddet eylemlerini durdurmaya ve Filistin halkının korunması için ivedilikle harekete geçmeye çağırıyor.” ifadesi kullanıldı.

Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerinin faillerinden hesap sorulması gerektiğine işaret edilen açıklamada, Kanada’nın, bağımsız Filistin ve İsrail devletinin barış içinde var olduğu iki devletli çözümü desteklediği kaydedildi.

Açıklamada, Kanada’nın, Filistinlilerin kendi kaderlerini tayin etme hakkını tanımayı sürdürdüğünü, bölgede uzun süreli ve kapsamlı barış sağlanması amacına da bağlı olduğu belirtildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te, 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 217 Filistinli hayatını kaybetti.

AA

HABER YORUM

İsrail’in, 7 Ekim’den bu yana Gazze ve Batı Şeria’da uyguladığı soykırıma, Filistin halkı lehine Kanada’dan gelen bu sesin, dünya kamuoyunda yer edeceği kanaatini taşıyoruz. Zira İsrail, ABD ve Batı yöneticilerinin Filistin halkının aleyhine tutumu ve soykırımı desteklemesi, insanlık dışı bir vahşettir.

Batı Şeria’da Müslümanların evlerine “Yahudi yerleşimci” adı altında Yahudilerin yerleştirilmesi mezalimini yıllardır yaşıyoruz.

Düşünün ki Batı Şeri’a da eviniz var ve bir gün birileri (Yahudiler) gelip evinize giriyor ve sizi, eşinizi ve çocuklarınızı taciz ederek sizi kapı dışarı ediyor. Gidebileceğiniz ve bu haksızlık karşısında başvurabileceğiniz hiçbir makam yok. Çünkü, “Yerleşimci” adı altında yapılan bu zulüm, katil İsrail devletinin kanunlarına göre suç teşkil etmediği gibi, destekleniyor da… Hele bir de 7 Ekim’den bu yana, Yahudilerin bizzat devlet tarafından silahlandırıldığını düşünürseniz, konunun ciddiyetine vakıf olabilirsiniz.

Bu sebepledir ki, Kanada hükümetinin “Batı Şeria’da yerleşimci şiddetinin durdurulmasına” yönelik çağrısını, Mirat haber olarak destekliyoruz.

FİLİSTİN TAM DA BİZİM MESELEMİZDİR

7 Ekim’den bu yana, Filistin olayının bütününe hakim olamayan bazı insanların Hamas’ı suçlaması, “Onlar da toprağını sattı” gibi İsraillilerin bile dillendirmediği yalanları söyleyerek “Filistin bizim meselemiz değil” naraları atmasına gelince, bu konuda da birkaç sözümüz olacak.

Bir elinde hamburgeri diğer elinde Amerikan kahvesiyle, Filistin halkı aleyhine fütursuzca  açıklama yapanlara, olayı özet şeklinde ve maddeler halinde açıklamaya çalışalım.

1-İsrail, Filistin toprakları üzerinde İngilizler tarafından kurulmuş, işgalci, Siyonist ve katil bir devlettir.

2-İsrail, 7 Ekim’den önce de o topraklarda, yılda ortalama 2.500 kişiyi katlediyordu. Dolayısıyla Hamas, terör örgütü değil var olan Filistin devletinin seçimle işbaşına gelmiş yöneticisidir ve topraklarını savunmaktadır.

3-“Filistin bizim meselemiz değil” diyen angutlara verebileceğimiz cevabımız da şudur. Bugün Çanakkale şehitliklerine gittiğimiz de orada Filistin’den, Şam’dan gelip savaşan ve şehit düşen insanların isimlerini görebilmekteyiz. O gün o insanlar, “Çanakkale bizim meselemiz değil” dememişler ise, bugün de bizim “Filistin bizim meselemiz değil” deme hakkımız yoktur. Tam tersine, “Filistin tam da bizim meselemizdir”

4-Netenyahu denilen katil 7 Ekim’den bu yana, bunun bir din savaşı olduğunu söylüyor, “vaad edilmiş topraklara ulaşacağız” diyorsa ve bu toprakların içine ülkemiz de giriyorsa, kusura bakmayın ama Filistin tam da bizim meselemizdir.

Bütün dünya halklarının Filistin için ayağa kalktığı ve gösteriler ile destek verdiği bir dünyada, içimizde hala “Filistin bizim meselemiz değil” diyen insanların (!) olması,  üzücü ve bir o kadar da düşündürücü bir durumdur.

MİRATHABER.COM