KANADA, İSRAİL’İ BATI ŞERİA’DA FİLİSTİNLİLERE KARŞI “YERLEŞİMCİ” ŞİDDETİNİ DURDURMAYA ÇAĞIRDI

Kanada, İsrail’i, Batı Şeria’da Yahudi “yerleşimcilerin” Filistinlilere şiddetini durdurmak için ivedilikle harekete geçmeye çağırdı.

Kanada Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria’da Filistinlilerin zorla yerlerinden edildiğine dair ciddi endişelerin olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Kanada, İsrail hükümetini, yerleşimcilerin şiddet eylemlerini durdurmaya ve Filistin halkının korunması için ivedilikle harekete geçmeye çağırıyor.” ifadesi kullanıldı.

Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerinin faillerinden hesap sorulması gerektiğine işaret edilen açıklamada, Kanada’nın, bağımsız Filistin ve İsrail devletinin barış içinde var olduğu iki devletli çözümü desteklediği kaydedildi.

Açıklamada, Kanada’nın, Filistinlilerin kendi kaderlerini tayin etme hakkını tanımayı sürdürdüğünü, bölgede uzun süreli ve kapsamlı barış sağlanması amacına da bağlı olduğu belirtildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te, 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 217 Filistinli hayatını kaybetti.

AA

HABER YORUM

İsrail’in, 7 Ekim’den bu yana Gazze ve Batı Şeria’da uyguladığı soykırıma, Filistin halkı lehine Kanada’dan gelen bu sesin, dünya kamuoyunda yer edeceği kanaatini taşıyoruz. Zira İsrail, ABD ve Batı yöneticilerinin Filistin halkının aleyhine tutumu ve soykırımı desteklemesi, insanlık dışı bir vahşettir.

Batı Şeria’da Müslümanların evlerine “Yahudi yerleşimci” adı altında Yahudilerin yerleştirilmesi mezalimini yıllardır yaşıyoruz.

Düşünün ki Batı Şeri’a da eviniz var ve bir gün birileri (Yahudiler) gelip evinize giriyor ve sizi, eşinizi ve çocuklarınızı taciz ederek sizi kapı dışarı ediyor. Gidebileceğiniz ve bu haksızlık karşısında başvurabileceğiniz hiçbir makam yok. Çünkü, “Yerleşimci” adı altında yapılan bu zulüm, katil İsrail devletinin kanunlarına göre suç teşkil etmediği gibi, destekleniyor da… Hele bir de 7 Ekim’den bu yana, Yahudilerin bizzat devlet tarafından silahlandırıldığını düşünürseniz, konunun ciddiyetine vakıf olabilirsiniz.

Bu sebepledir ki, Kanada hükümetinin “Batı Şeria’da yerleşimci şiddetinin durdurulmasına” yönelik çağrısını, Mirat haber olarak destekliyoruz.

FİLİSTİN TAM DA BİZİM MESELEMİZDİR

7 Ekim’den bu yana, Filistin olayının bütününe hakim olamayan bazı insanların Hamas’ı suçlaması, “Onlar da toprağını sattı” gibi İsraillilerin bile dillendirmediği yalanları söyleyerek “Filistin bizim meselemiz değil” naraları atmasına gelince, bu konuda da birkaç sözümüz olacak.

Bir elinde hamburgeri diğer elinde Amerikan kahvesiyle, Filistin halkı aleyhine fütursuzca  açıklama yapanlara, olayı özet şeklinde ve maddeler halinde açıklamaya çalışalım.

1-İsrail, Filistin toprakları üzerinde İngilizler tarafından kurulmuş, işgalci, Siyonist ve katil bir devlettir.

2-İsrail, 7 Ekim’den önce de o topraklarda, yılda ortalama 2.500 kişiyi katlediyordu. Dolayısıyla Hamas, terör örgütü değil var olan Filistin devletinin seçimle işbaşına gelmiş yöneticisidir ve topraklarını savunmaktadır.

3-“Filistin bizim meselemiz değil” diyen angutlara verebileceğimiz cevabımız da şudur. Bugün Çanakkale şehitliklerine gittiğimiz de orada Filistin’den, Şam’dan gelip savaşan ve şehit düşen insanların isimlerini görebilmekteyiz. O gün o insanlar, “Çanakkale bizim meselemiz değil” dememişler ise, bugün de bizim “Filistin bizim meselemiz değil” deme hakkımız yoktur. Tam tersine, “Filistin tam da bizim meselemizdir”

4-Netenyahu denilen katil 7 Ekim’den bu yana, bunun bir din savaşı olduğunu söylüyor, “vaad edilmiş topraklara ulaşacağız” diyorsa ve bu toprakların içine ülkemiz de giriyorsa, kusura bakmayın ama Filistin tam da bizim meselemizdir.

Bütün dünya halklarının Filistin için ayağa kalktığı ve gösteriler ile destek verdiği bir dünyada, içimizde hala “Filistin bizim meselemiz değil” diyen insanların (!) olması,  üzücü ve bir o kadar da düşündürücü bir durumdur.

MİRATHABER.COM

 

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

Ali Rıza Demircan Hocamız Akit TV’de..

Ali Rıza Demircan Hocamız, 15/05/2024 tarihinde, Akit Tv'de Fatih Duman'ın hazırlayıp sunduğu Kürsü programına katılacak.…

9 saat ago
  • Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail’in Filistinlilere Karşı Uyguladığı Şiddet Soykırım Fiilidir

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail'in Filistinlilere Karşı Uyguladığı Şiddet Soykırım Fiilidir Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in…

10 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Korkulu Rüyası: Gazze Tünelleri

İsrail'in Korkulu Rüyası: Gazze Tünelleri Hamas'ın Tünelleri İsrail'in Ezberini Bozuyor: Gazze'deki Direnişin Karşılığı İsrail'in Gazze'deki…

11 saat ago
  • Gündem

İsrail’in İkiyüzlü Kutlama Eylemleri ve Filistin Direnişi

İsrail'in İkiyüzlü Kutlama Eylemleri ve Filistin Direnişi İsrail'in Kuruluş Yıldönümü ve Filistin'deki Tepkiler İsrail'in kuruluşunun…

12 saat ago
  • Gündem

Ahmet Misbah Demircan Ünlü Tarihçi Abdülcelil Temimi’yi Ziyaret Etti

Ahmet Misbah Demircan Ünlü Tarihçi Abdülcelil Temimi'yi Ziyaret Etti Tunus Büyükelçisi  Ahmet Misbah Demircan, Ünlü…

13 saat ago
  • Gündem

Erdoğan’dan Miçotakis’e Sert Hamas Cevabı

Erdoğan'dan Miçotakis’e Sert Hamas Cevabı CB Erdoğan, Yunanistan Başbakanı'na Hamas İçin Cevap Verdi: "Direniş Örgütüdür"…

15 saat ago