islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Kanadalı Profesör Thomas Homer-Dixon Amerika İçin Felaket Senaryosu Çizdi

Kanadalı Profesör Thomas Homer-Dixon Amerika İçin Felaket Senaryosu Çizdi

ABD 2030’da çökecek: Kanadalı Profesör Thomas Homer-Dixon Amerika için felaket senaryosu çizdi

Kanadalı Profesör Thomas Homer-Dixon, ‘Globe and Mail’ gazetesi için kaleme aldığı yazıda, Amerika için felaket senaryosu çizdi. Homer-Dixon’a göre 2025’te Amerikan demokrasisi çökecek ve iç savaşa varabilecek sonuçlar doğuracak. En geç 2030’da da Washington’da sağcı diktatoryal bir yönetim kurulacak.

ABD’de 3 Kasım 2020 seçimleri ve 6 Ocak 2021 Kongre Baskını sonucunda yaşananlar, ülke demokrasinin ve siyasi istikrarın geleceğine ilişkin endişeleri katlayarak artırdı.

Son olarak Kanada’daki Royal Roads Üniversitesi’nde Cascade Enstitüsü İcra Direktörü ve British Clumbia Üniversitesi üyesi Thomas Homer-Dixon, uyarı niteliğinde bir yazı kaleme aldı.

Kanadalı profesör Thomas Homer-Dixon
Globe and Mail gazetesi için kaleme aldığı yazıda, “ABD’nin 2030 yılında sağcı bir diktatörlüğün yönetiminde” olabileceği tahmininde bulundu. Profesör Homer-Dixon, ülkesine de “güneyimizden büyük bir fırtına yaklaşıyor” diye seslenerek, Amerikan demokrasisinin çöküşüne karşı hazırlıklı olmaya davet etti.

2024 BAŞKANLIK SEÇİMLERİ
Yazıda, 2024 yılında eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yeniden başkanlık adayı olmasına ve seçimlerde 3 Kasım 2020 sonrasında yaşananlara benzer bir sürece girilmesi halinde, seçim sonuçlarının Cumhuriyetçi yönetimlerin elinde bulunan eyaletler tarafından kabul edilmemesiyle ülkenin bir siyasi krize savrulması senaryonun çıkış noktası olarak gösterildi.

6 Ocak 2021 baskını sonrasında ABD Kongresi çelik duvarlar ve binlerce asker tarafından korumaya alınmıştı.
6 Ocak 2021 baskını sonrasında ABD Kongresi çelik duvarlar ve binlerce asker tarafından korumaya alınmıştı.
İSTİKRARSIZLIK VE İÇ SAVAŞ
Kanadalı profesör, 2014 yılında kimsenin Donald Trump’ın ABD Başkanı olacağını tahmin etmediğine de işaret ederek, 2025 yılında Amerikan demokrasisinin çöküşü, beraberinde iç siyasi istikrarsızlığa ve iç savaşa varabilecek neticeler doğuracağını kaydetti. En geç 2030’da ise Washington’da bir sağcı diktatoryal yönetimin kurulacağı senaryosunu paylaştı.

GENERALLERDEN BENZER SENARYO
Geçen aralık ayında Amerikan Washington Post gazetesinde, üç emekli general tarafından kaleme alınan ortak bir yazıda da benzer bir uyarıda bulunulmuştu. Yazıda, ülkedeki son başkanlık seçiminin ardından ordunun partizanlaştığı, emir komuta zincirinin bölündüğü belirtilmiş ve 2021 seçimlerdin ordu içinde yaşanacak bir kalkışmayla darbenin tetiklenebileceği savunulmuştur.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.