islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5993
EURO
34,8293
ALTIN
2.495,94
BIST
9.463,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kanal İstanbul Projesinde Yeni Gelişme

Kanal İstanbul Projesinde Yeni Gelişme

Kanal İstanbul’un çevresine kurulması planlanan Yenişehir’in imar planlarında değişiklik yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kanal İstanbul’un çevresine kurulması planlanan Yenişehir’in rezerv yapı alanına ilişkin 2.Etap Revizyon İmar Planları’nı 25 Mart 2021’de onaylanarak askıya çıkarmıştı. Söz konusu planlarda ilgililerin talepleri, bölgenin gereksinimleri ve kurum görüşleri doğrultusunda jandarma hizmet alanına ve kapalı spor tesisi alanına ilişkin fonksiyon değişikliği yapılmasına karar verildi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre bakanlık bu kapsamda yaptığı plan değişikliğini 3 Şubat 2022’de onaylayarak askıya çıkardı. Plan değişikliğine ilişkin açıklama raporuna göre söz konusu alan Çatalca yarımadasının ortasında, Kuzey Marmara Otoyolu’nun güneyinde, Dursunköy Mahallesi’nin doğusunda yer alıyor. Ve yaklaşık 96 bin 726 metrekarelik alanı kapsıyor.

JANDARMA KARAKOLLARI İÇİN YER TAHSİSİ İSTENDİ 

Raporda, 16 Mayıs 2018 tarihli İstanbul Valiliği Jandarma Komutanlığı yazısı ile Kanal İstanbul Projesi’nin emniyetini sağlamak ve söz konusu projeler nedeniyle bölgede nüfusun artacağı değerlendirilerek oluşması muhtemel emniyet ve asayiş olaylarını önleme, müdahale etmek amacıyla etkin ve görünür noktalara yeni Jandarma karakollarının açılması amacıyla yer tahsisi talep edildiği aktarıldı.

Jandarma Hizmet Alanı’nın Kuzey Marmara Otoyolu’na yakın, muhtemel emniyet ve asayiş olaylarını önleme, müdahale etmek amacıyla etkin, görünür ve erişebilirliği yüksek bir konumda planlama gerekliliğinin ortaya çıktığı belirtildi.

KARAKOLUN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ 

Bu amaç doğrultusunda ilgililerinin talepleri, kurum görüşleri ve bölgenin ihtiyaçlarına uygun olarak “jandarma hizmet alanının” yeri değiştirildi. Daha önce “Teknik altyapı” fonksiyonu olarak belirlenen alanın yeni fonksiyonu, “İdari hizmet-Jandarma hizmet alanı” olarak değiştirildi.

YENİ FONKSİYON: KAPALI SPOR TESİSİ 

Mevcut planda, “jandarma hizmet alanı, lise, park ve yol alanları” olarak belirlenen alan ise ilgili kurumlardan gelen talep ve bölge ihtiyaçları göz önünde bulundurularak iptal edildi. Bu alan, “kapalı spor tesisi” olarak planlandı. Raporda, Plan değişikliği ile bu bölge için daha önce belirlenen 116 bin 141 kişilik nüfusun değişmediği belirtildi. Kapalı spor tesis alanında emsal 1 olarak belirlendi. Bu alanda seyirci ve sporcuların ihtiyacına yönelik büfe, lokanta, pastane üniteleri yapılabilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.