islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Kar 1,5 Metre Yağınca Evler ve Araçlar Kara Gömüldü

Kar 1,5 Metre Yağınca Evler ve Araçlar Kara Gömüldü
24 Aralık 2021 11:42
A+
A-

Muş’un 1600 rakımlı Yukarıyongalı köyüne kar esareti hakim oldu. Kar kalınlığının 1,5 metreye vardığı köyde evler ve araçlar bütünüyle kara gömülürken, sokaklarda küreklerle yol açan köylüler kardan tüneller meydana getirdi.

Merkeze 50 kilometre uzaklıkta bulunan 1600 rakımlı Yukarıyongalı köyünde kar esareti yaşanıyor.

Yaklaşık 5 gündür aralıklarla süren kar yağışı ile tek katlı evler adeta kara gömüldü. İş makinelerinin giremediği sokaklarda kapı ve pencereler karla neredeyse tamamen kaplanmışken, küreklerle yol açan köylüler sokaklara iş makineleri giremediği için tüneller açtı.

Dam ve çatılarda biriken karı temizlemek için çalışan vatandaşlar, her sabah aynı kar manzarasıyla karşı karşıya geliyor.

Evlerin, araçların ve traktörlerin kar altında kaldığı köyde, kapı önlerine asılan çamaşırlar da soğuk havanın etkisi ile donuyor. Geçimlerini besicilikle yapan vatandaşlar ise günde iki kez hayvanlarını kar üzerinde zorluklarla besliyor.

Kar yağışının bereket olduğunu ifade eden köylülerden Kerem Yöndem, “Ne kadar kar yağarsa yağsın bizi sevindiriyor. Köyün içinde bazı sokaklara iş makineleri giremediği için tüneller oluştu. Birkaç gündür yolumuz kapalıydı. Allah devletimizden razı olsun bugün yollarımızı da açtı. Akşam kapıların önünü temizliyoruz, sabah aynı manzarayla karşılaşıyoruz.” diye konuştu.

65 yaşındaki köy sakinlerinden Salih Özçelik ise Aralık ayında oldukça çok kar yağdığını belirterek, “Sabah kapıları temizliyoruz akşam yine aynı kar yağıyor. Allah devletimizin eksikliğini vermesin. Yolumuz şu anda açık durumda. Yolumuz açılmasa evden çıkamıyoruz. Orta mahallemizde tüneller oluşmuş durumda. Tünellerin içinden gidip geliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kar kalınlığının müstakil evlerin çatı katına kadar yükseldiği köyde, ilginç görüntüler oluştu. Kapı ve penceresi karla kapanan evlerin girişleri, kar tünellerine dönüştü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.