islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5258
EURO
34,7745
ALTIN
2.493,08
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Kar Nedeniyle Kamu Görevlileri İzinli

Kar Nedeniyle Kamu Görevlileri İzinli
26 Ocak 2022 10:59
A+
A-

Türkiye’nin etkisi altına alan kar fırtınası sebebiyle hamile ve engelli kamu çalışanları idari izinli sayılacak.

Türkiye’de kar yağışı , birçok ilde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul ve engelliler ile hamileler için idari izin verildiği açıklaması geldi.

ÇANAKKALE

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde, olumsuz hava koşulları ve buzlanma sebebiyle yarın tüm kamu çalışanlarına idari izin verildi.

Yenice Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada; “Olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle ilçemiz genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, malul, hamile ve 3 yaş altında çocuğu bulunan personelimiz 26 Ocak Çarşamba günü 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır.” ifade edildi.

KIRIKKALE

Kırıkkale Valiliği, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle hamile ve engelli vatandaşlara 3 idari izin verdi

Yapılan açıklamada, “25 Ocak 2022 tarihli İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı gereğince; olumsuz hava şartları nedeniyle, ilimiz genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden; hamile ve engelli kamu görevlileri 26-28 Ocak 2022 tarihleri arasında 3 gün süreyle idari izinli sayılacaklardır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” dedi.

KAYSERİ

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın sosyal medayada yaptığı açıklamada “Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda 26 Ocak Çarşamba günü ilimiz genelinde hamile ve engelli çalışanlarımız idari izinli sayılacaktır.” dedi.

İSTANBUL

İstanbul Valilisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada şunları aktardı

“Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul, engelli ve hamilelerin 26-28 Ocak 2022 tarihlerinde idari izinli sayılmalarına, Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki şehirlerarası yolcu otobüslerin çıkışlarının 26 Ocak Çarşamba günü saat 09.00’a kadar durdurulmasına, İstanbul’da bulunan üniversite rektörlerimizle yapılan istişareler doğrultusunda ilimizde yükseköğrenime 31 Ocak 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 26-28 Ocak 2022 tarihlerinde eğitime ara verilmesine, Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların, ilimize girişinin ikinci bir duyuruya kadar kısıtlanmasına karar verilmiştir.”

BOLU

Bolu Valisi Ahmet Ümit, olumsuz hava koşulları sebebiyle engelli ve hamile olarak kamuda vatandaşların 3 gün idari izinli sayılacağını açıkladı.

AKSARAY

Aksaray Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimizde devam eden yoğun kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin 26, 27 ve 28 Ocak’ta üç gün idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür.” ifade edildi.

TOKAT

Valilikten yapılan açıklamada, kentte yarın yoğun kar yağışı beklendiği ifade ederek, olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin 26 Ocak Çarşamba günü idari izinli sayılacağı bildirdi.

SAKARYA

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, olumsuz hava koşulları sebebiyle engelli ve hamile kamu çalışanlarının 2 gün idari izinli sayılacağını açıkladı.

ÇANKIRI

Çankırı Valiliğinden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle dün ve bugün idari izinli sayılan engelli ve hamile kamu personelinin izinlerinin, il genelinde yarın ile 27 ve 28 Ocak’ı kapsayacak şekilde uzatıldı.” şeklinde ifade edildi.

BURSA

Bursa Valisi Yakup Canbolat, olumsuz hava koşulları nedeniyle engelli ve hamile kamu çalışanlarının 2 gün idari izinli sayılacağını bildirdi.

ZONGULDAK

Zonguldak Valiğinden yapılan açıklamada, “Kent genelinde yaygın eğitim kursları ile eğitim faaliyetlerinin sürdürüldüğü diğer kursların eğitimlerine, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel kurs merkezleri, motorlu taşıt sürücüleri kurs merkezleri ile bünyesinde kulüp çalışması yapacak anaokullarındaki eğitim faaliyetlerine de aynı günlerde 2 gün süreyle ara verilmesine karar verilmiştir.” ifade eedildi.

DÜZCE

Düzce Valisi Cevdet Atay, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ” Olumsuz hava koşulları, buzlanma ve don olayları göz önünde bulundurularak 26-27-28 Ocak 2022 tarihlerinde 3 gün kamuda çalışan engelli ile hamile personel idari izinli olacak” dedi.

SAMSUN

Samsun Valiliğinin yaptığı açıklamada, “İlimizde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilimiz genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile, engelli ve malul gazi personelimiz 25-26 Ocak 2022 Salı ve Çarşamba günleri idari izinli sayılacaktır.” dedi.

BİNGÖL

Bingöl’de etkili olan kar yağışı ve buzlanma sebebiyle özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime 3 gün ara verildi.

Kamu kurılışlarında görevli engelli personel  ve hamileler de 3 gün idari izinli sayılacak.

YALOVA

Yalova Valiliğinin yaptığı açıklamada” Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarda da 26 Ocak 2022 Çarşamba günü yüz yüze eğitime ara verilecek” şeklinde ifade edildi.

SİVAS

Sivas Valiliği’nden yapılan açıklamada ise  gece saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı tahmin edilmekte.

Bu kapsamda, oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli olunması, trafik yoğunluğunun azaltılması ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşların sağlığının korunması amacıyla İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca bazı tedbirler alındı. Buna göre, hamile, engelli (yüzde 40 raporu bulunanlar), kronik rahatsızlığı bulunan (kanser hastaları, organ nakli olan ve organ yetmezliği olan, KOAH hastalığı olan, kalp hastalığı olan ve serebrovasküler hastalığı olan), süt izni kullanan, gazi (yüzde 40 üzeri sağlık raporu bulunanlar) kamu görevlilerine 26 Ocak’tan itibaren 3 gün süre ile idari izin verildi şeklinde ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.