islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Karabağ Anlaşması Ermenilerce sürekli ihlal ediliyor: 6 yakalama

Her iki ülkenin savunma bakanlıklarına göre, Azerbaycan, geçen yıl tartışmalı Dağlık Karabağ bölgesine yönelik savaştan sonra artan bir dizi sınır olayının sonuncusunda altı Ermenistan askerini ele geçirdi.

Karabağ Anlaşması Ermenilerce sürekli ihlal ediliyor: 6 yakalama
Mirat Haber Ajansı

Her iki ülkenin savunma bakanlıklarına göre, Azerbaycan, geçen yıl tartışmalı Dağlık Karabağ bölgesine yönelik savaştan sonra artan bir dizi sınır olayının sonuncusunda altı Ermenistan askerini ele geçirdi. Azerbaycan savunma bakanlığı Perşembe günü Ermeni askerlerini Kelbecer bölgesindeki topraklarına girmeye çalışmakla suçladı. Ermeni askerlerinin Azerbaycan ordusu mevzilerine giden ikmal yollarını açmaya çalıştıklarını ve kuşatıldığını, etkisiz hale getirildiğini ve esir alındığını söyledi. Ermenistan savunma bakanlığı, askerlerinin Azerbaycan’a komşu olan doğu Gegharkunik bölgesinin sınır bölgesinde mühendislik çalışmaları yürüttüğünü söyledi.

Armenia says six soldiers captured by Azerbaijan at border

Ermenistan’ın geçici başbakanı Nikol Paşinyan, ayrı ayrı yorumlarda, Rusya’dan veya diğer ülkelerden uluslararası gözlemcilerin Ermenistan’ın Azerbaycan sınırının bir kısmına konuşlandırılması çağrısında bulununca atmosfer gerildi. ABD, sınırda artan gerilimden duyduğu endişeyi dile getirdi ve altı askerin serbest bırakılması çağrısında bulundu. Ermenistan bu ayın başlarında Azerbaycan’ı sınırın ötesine asker göndermekle suçlayarak, geçen yıl etnik Ermeni güçleri ile Azerbaycan ordusu arasında altı hafta süren çatışmayı durduran Rus aracılığında ateşkesin kırılganlığını vurguladı. İki aylık savaş, Bakü’nün etnik Ermeni güçlerini Dağlık Karabağ bölgesi ve çevresinde 1990’lardan beri kontrol ettiği topraklardan kovmasına neden olmuştu. Azerbaycan Salı günü, Ermenistan’ın sınırın ötesindeki bir silahlı çatışmada Ermeni mevzilerine ateş açtığı yönündeki suçlamalarını reddetti. Ermenistan ise bir askerinin öldüğünü iddia etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.