islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Katar Başbakanı: Araplar İslam’ı Eleştirir İsrail’i Över

Katar Başbakanı: Araplar İslam’ı Eleştirir İsrail’i Över

Mirat Haber Ajansı

Katar eski başbakanı Hamad bin Cassım el Sani, bugünkü Arap medyasının yıkıcı ve acınası noktada olduğunu açıkladı. Diktatörler tarafından kontrol edildiğini ve İslam’ı eleştirmek ve İsrail’i desteklemeyi iş edindiğini alındığını söyleyen eski başbakan, Arap ülkelerini yöneten ve medyayı kendi hedeflerine hizmet etmeye zorlayan diktatörlerin sorumlu olduğunu yazdı. Fakat eski başbakana göre bu zalim diktatörlerin Arap uluslarının çıkarları ile çok az ortak noktaları var.

Bin Cassım, Arap halkının sansür medyası tarafından dünyada olup bitenler hakkında bildirilen ve yayınlanan hikayeleri kolayca çürütebileceğini ve bu denetimden kurtulabileceğini yineledi. Hükümetlerin yalanları ve sahte haberleri göndermek için düzenli olarak elektronik troll ordularını işe aldıklarını açıkladı. Eski başbakan, Arap liderlerin kitle iletişim araçlarını nasıl yönettiği hakkında, yaptıkları keyfi yasaları ve konuşma özgürlüğünü kısıtlamak için gazeteciler ve aktivistler üzerindeki tehdit ve bezdirme operasyonları iddialarını belirtti. Toplumları kaos olmadan geliştirmeyi ve reform etmeyi amaçlayan herhangi bir medyanın otomatik olarak rejimlerin hedefi haline geldiğini bildiren devlet adamı, Arap medyasının İslam ile çatıştığını ve İsrail’i Filistin topraklarını gasp etmesinde ve kamulaştırmasında desteklediğini de sözlerine ekledi. İsrail’in barışa inanmadığını ve uluslararası toplumu önemsemediğini ve İsrail’in Arapları cebinde tuttuğu için İsrail-Filistin barışına ihtiyacı olmadığını savundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.