islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Katar Körfez’deki Krize Diplomatik Çözüm Arıyor

Katar Körfez’deki Krize Diplomatik Çözüm Arıyor

Mirat Haber Ajansı

Katar Devleti’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi, ülkesinin krizi yapıcı diyalog yoluyla diplomatik yollarla engelleme konusundaki kararlılığını vurguladı. İktidar ailesinin üyesi olan Büyükelçi Aliye bint-Ahmed bin-Seyf el-Sani dün Orta Doğu’daki durumu ve Filistin sorununu tartışmak üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin sanal toplantısında sözlerini açıkladı. Temsilci, Katar’ın ablukasının haksız olduğunu, Birleşmiş Milletler sözleşmesi, uluslararası hukuk ilkeleri, uluslararası anlaşmalar ve insan haklarıyla çelişen yasadışı önlemler olduğunu belirtti. Ayrıca Doha’nın uluslararası hukuku, Katar vatandaşlarının ve kendilerine karşı alınan yasadışı tedbirlerden olumsuz etkilenen sakinlerinin haklarını korumak amacıyla kullanacağını ifade etti.

Büyükelçi Aliye, Katar Devletinin uluslararası forumlara ve yargı organlarına, özellikle Birleşmiş Milletlerin ana yargı örgütü olan Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanına başvurduğunu açıkladı. Katar yetkilisi ayrıca Doha’nın kuzey komşu Kuveyt’in krizi çözme çabalarını da takdir ettiğini ekledi. Haziran 2017’de dört ülke, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn, ülkelerinin bir terör örgütü olarak gördüğü bir grup olan Müslüman Kardeşler’i desteklediği bahanesiyle Katar ile bağlarını koparmış ve yarımada devletini abluka altına almıştı. Daha sonra Suud veliaht prens MBS’nin liderliğinde Katar’ın ulusal havayoluna hava sahaları üzerinde uçmasını yasaklayıp Katar’ın ülkelerindeki ticari işletmelerini kapatmışlardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.