islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4660
EURO
34,7572
ALTIN
2.440,00
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C

Katar Kızılay’ı, küresel mülteci aşılama projesini başlatacak

Katar Kızılay’ı, Dünya Sağlık Örgütü ile yaptığı iş birliği projesi kapsamında dünyadaki mültecilere Covid-19 aşısı sağlamak için 100 milyon dolarlık bir insani girişim başlatacağını açıkladı.

Katar Kızılay’ı, küresel mülteci aşılama projesini başlatacak

Katar Kızılay’ı, Dünya Sağlık Örgütü ile yaptığı iş birliği projesi kapsamında dünyadaki mültecilere Covid-19 aşısı sağlamak için 100 milyon dolarlık bir insani girişim başlatacağını açıkladı.

Mirat Haber Ajansı

Katar Kızılayı, dünyanın dört bir yanındaki mültecilere, yerlerinden edilmiş kişilere ve göçmenlere COVID-19 aşıları sağlamak için 100 milyon dolarlık bir insani girişim başlatacağını duyurdu. Pazartesi günü başlaması planlanan kampanya, üç yıl sürecek ve Afrika, Asya ve Orta Doğu’daki 20 ülkeyi kapsamayı hedefliyor.

Yaklaşık 4 milyon mülteci aşılanacak

Katar Kızılay’ı, Kimseyi geride bırakma sloganıyla girişimi Dünya Sağlık Örgütü ile işbirliği içinde hayata geçirecek. Katar Kızılayı, uygulamanın her ülkede benimsenen prosedürlere göre yürütüleceğini belirtti. Girişimin hedefleri arasında mülteci, ülke içinde yerinden edilmiş ve göçmen topluluklardaki en savunmasız durumdaki 3.650.000 kişiyi COVID-19’a karşı aşılamanın yanı sıra aşılamanın teşvik edilmesi de yer alıyor. Hedef gruplar aynı zamanda yaşlıları, kronik hastalıkları olanları ve insani yardım görevlilerini de içerecek.

Proje, her ülkede planlanan 400.000 aşılama ile Afganistan, Bangladeş, kuzey Suriye, işgal altındaki Filistin toprakları ve Yemen’deki yerinden edilmiş insanlara ve mültecilere en yüksek sayıda aşı sağlamayı amaçlamakta. Dünyada kişi başına en yüksek mülteci yoğunluğuna sahip olan Lübnan da kampanyaya dahil edildi ve 150.000 kişiye aşı yapılması bekleniyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü bu hafta, Filistinli mültecilerin yalnızca yüzde 18’inin ve aşıya uygun Suriyeli mültecilerin yüzde 17’sinin Lübnan’da aşılarını yaptığını açıkladı. Birçoğu, aşı olmak için kayıt yaptırmamanın nedeni olarak aşıya erişim konusunda bilgi eksikliğini veya güvenlik önlemlerinden korkulduğunu belirtti. Kızılay’ın Katar şubesi 1978’de kuruldu. 1981’de Cenevre’deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nden uluslararası tanınırlık kazandı ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu’na katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.