islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Kayı beldesinden altın fışkırdı

Kayı beldesinden altın fışkırdı
Mirat Haber Ajansı

Devlete ait Gübretaş Söğüt maden arazisinde yaklaşık değeri 40-50 milyar TL olan ağırlığı yaklaşık 100 tonluk altın madeni rezervleri bulundu. Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti’li eski Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Osmanlı’nın çıkış yeri olarak bilinen Bilecik’in Söğüt ilçesinde bulunan zengin altın kaynaklarının bugünkü parayla 6 milyar dolara yakın getirisi olabileceğini belirtti. Altın 2 yıl içinde çıkmaya başlanacak ve dünyadaki ilk beş maden içinde.

FETÖ’cüler gizliyordu

Poyraz, Tarım Kredi iştiraki Gübretaş’ın Bilecik’in Söğüt ilçesinde yer alan altın madeni sahasında gelinen son duruma ilişkin değerlendirmede bulunurken madenin FETÖ’cü Koza şirketi tarafından yönetildiğini ancak sonra şirketin yükümlülüklerini yerine getirmemesi üzerine Gübretaş tarafından mahkemede el konduğunu Gübretaş’ın geçen yıl tam hakim ilan edildiğini, maden sahasıyla ilgili geçmişten bugüne altın varlığının değerinin tespitine yönelik sondaj çalışmalarının daha önce doğru bildirilmediğini, Gübretaşın yağtığı saptamada bunun çok büyük olduğunun ortaya çıktığını belirtti.

Poyraz borsaya bildirilen yeni raporda sahada yaklaşık 3,5 milyon ons (bir ons yaklaşık 28 gram) kaynak olduğu, bunun 1 milyon 920 bin onsunun kesinleşmiş şu anda çıkarılmaya hazır altın rezervi olduğunu, 1,6 milyon onsun da kaynak olarak yüzde 83 oranında rezerve dönüşeceğinin tespiti yapıldığını, Söğüt altın madeni sahasında yaklaşık 3,2 milyon ons civarında altın yattığını, mevcut fiyatlardan bunun 6 milyar dolar civarında değeri olduğunu bildirdi.

Süreç nasıl işleyecek

Bundan sonraki sürecin nasıl yönetileceğine ilişkin Gübretaş Maden AŞ şirketini kurduklarını bildiren Poyraz, maden sahasındaki varlığın, Türk ekonomisi ve Gübretaş açısından ciddi bir değeri ortaya koyduğuna dikkati çekerek, madenin, dünyada da sayılı madenler arasında yer aldığını, Türkiye’de ilk, dünyada da ilk 5’e girecek yoğunlukta altın değerine sahip olduğunu ifade etti. Bu da dünya rezervlerinin yüzde 2-3 civarında.

Poyraz, Türk ekonomisine bu madeni kazandırmak için ciddi hazırlıklar yürüttüklerini belirterek, işletmeyi Gübretaş Maden AŞ şirketini yapılandırarak Tarım Kredi’nin desteğiyle bu madeni kendi imkanlarımız, kendi ekiplerimiz, kendi yatırımlarımızla çıkarıp Gübretaş, Tarım Kredi ve Türk tarımına kazandırma kararını verdiklerini belirtti. 2 yıl içinde ilk altını çıkartıp, Türk ekonomisinde değere dönüştürmeyi hedeflediklerini ekledi. Gübretaş Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Karaman’ın da Maden AŞ’ye Genel Müdür olarak atamasını yaparak, faaliyetlere başladılar. Poyraz, bu yatırımın Bilecik ve Söğüt’ün ekonomisine ve istihdamına da ciddi katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. 

Diğer Ekonomi haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/ekonomi/

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.