islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5065
EURO
34,9070
ALTIN
2.425,83
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Kazakistan’dan Çin’in ‘Yeni Hastalık’ İddiasına Tepki

Kazakistan’dan Çin’in ‘Yeni Hastalık’ İddiasına Tepki

Mirat Haber Ajansı

Kazakistan, Korona’dan daha ölümcül bir zatürre salgını tarafından tahrip edildiğini yönünde Çin iddiasını sahte haber olarak niteledi. Kazak Sağlık Bakanlığı, 10 Temmuz’da yaptığı açıklamada, vakalarda ani bir artışın COVID-19 semptomlarının bulunduğu zatürre vakalarının sınıflandırılmasını da içerdiğini, ancak hastaların Dünya Sağlık Örgütü kılavuzları doğrultusunda negatif test sonucu aldığını söyledi. Açıklama, Nur-Sultan’daki Çin Büyükelçiliği’nin Haziran ayından bu yana COVID’den çok daha yüksek bir ölüm oranına sahip Kazak şehirlerindeki Atürev, Aktübe ve Çimkent’teki zatürre vakalarında önemli bir artış olduğu yönünde bir mesaj yayınlamasının ardından geldi. Kazakistan’daki pnömoninin 2020 yılının ilk yarısında Çin vatandaşları da dahil olmak üzere Haziran ayında 628 ölümle 1.772 kişiyi öldürdüğünü ekledi. Saatler sonra büyükelçilik “yeni pnömoni” ve “bilinmeyen” kelimelerini kaldırarark mesajını düzenledi.

Bununla birlikte, diğer medya kuruluşlarının yanı sıra Güney Çin Sabah Postası, Kazakistan’daki Çin büyükelçiliğinin ifadesine atıfta bulunan bilinmeyen bir ölümcül pnömoni hakkında bir makale yayınlamıştı. Kazakistan ve diğer Orta Asya ülkeleri, son haftalarda birçoğunu zatürre olarak sınıflandırarak ikinci vaka dalgasını küçümsemekle suçlanıyor. Hükümet yanlısı web sitesi Tengrinews, bir doktora dayanarak zatürree vakalarındaki artışın koronavirüsün bir tezahürü olduğunu bildirdi. Çin ve Rusya’ya sınırı olan petrol zengini ülke, Mayıs ayında kilitleme önlemlerini kaldırmasından bu yana koronavirüs vakalarında artış gördü. Kazakistan salgını önlemek için bu hafta ikinci bir kilitlenme uygulamaya koydu. Toplam vaka sayısı 264 ölümle 55.000’e ulaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.