islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

KELANTAN’DA LEZZET VE KÜLTÜR YOLCULUĞU

KELANTAN’DA LEZZET VE KÜLTÜR YOLCULUĞU
20 Haziran 2023 16:30
A+
A-

Malezya’nın Doğu Kıyısına Kültürel Bir Yolculuk – 2

Mutfak Lezzetleri

Kota Bharu’ya vardığınızda, başka hiçbir şeye benzemeyen Kelantan mutfağı için şehri köşe bucak arayın. Nasi Kerabu yemeniz gereken yemeklerden: Bezelye çiçekleri kullanılarak doğal mavi renkli bir pirinç, çeşitli aromatik yerel otlar, taze sebzeler, kızarmış hindistancevizi balık pulları, lezzetli baharatlı sos ile karıştırılır ve tipik olarak ızgara bir tavuk olan ayam percik eşlik eder. Hindistan cevizi kreması ve baharatlarla marine edilir. Çoğunlukla kadınlar tarafından işletilen bir halk pazarı olan canlı Siti Khadijah Pazarı’nın çılgın temposu başlamak için iyi bir yer. Taze deniz ürünlerinden meyve ve sebzelere, kuruyemişlere, hindistan cevizi sütüne yarı batırılmış yapışkan pirinç topları olan badak berendam, che mek molek, taik itik gibi yöresel lezzetlere kadar her şeyi burada bulabilirsiniz.

Uçurtma Yapma Sanatı: Galeri Wau Pak Sapie and Sons

Sri Getam Guri olarak da bilinen Rumah Tiang 12’ye gidin. 100 yıldan daha eski olduğu tahmin edilen restore edilmiş bir Kelantan evi, yerden tavana kadar 12 kesilmemiş ahşap sütunun kullanıldığı geleneksel bir yöntemle yapılan, mimari işçiliğin etkileyici bir görüntüsüdür. Ardından, nesilden nesile aktarılan, ancak aynı zamanda yok olmaya yüz tutan bir sanat formu olan uçurtma yapma sanatını öğrenmek için Galeri Wau Pak Sapie and Sons’a uğrayın. Wau bulan veya ay uçurtması, karmaşık bir şekilde tasarlanmış ve geleneksel olarak Kelantan’da bir eğlenme aracı olarak uçurulmuştur, fakat belki de en çok, ülkedeki ulusal havayolu Malezya Havayolları’nın ambleminde görüldüğü gibi ülkenin ulusal sembolü olarak kabul edilmesiyle ünlüdür.

Cuma ve Cumartesi Günleri Hafta Sonu Tatili

Hem Kelantan hem de Terengganu sessiz, çeltik tarlaları ve balıkçı köyleri olan, çoğunlukla tarıma dayalı eyaletler olan ve muhafazakar değerlere daha fazla eğilen eyaletlerdir, burada ölçülü bir giyimin tercih edilmesi iyi bir fikirdir. Ayrıca burada hafta sonu olarak Cuma ve Cumartesi günleri uygulamasının bulunduğunu ve birçok dükkanın öğle yemeği saatlerinde Cuma namazı için kapalı olduğunu da not etmek önemlidir.

-Devam Edecek

Çeviren: Zehra Kaya

Kaynak: https://www.bbc.com/storyworks/travel/selamat-kembali-to-malaysia/the-roads-less-travelled-a-cultural-journey-along-malaysias-east-coast?utm_source=BBC-travel&utm_medium=Promo-10×10&utm_campaign=selamat-kembali-to-malaysia&utm_content=I1-v2

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.