Keşmir: Çatışmalarda Hindistan 4 Keşmirliyi Öldürdü

Mirat Haber Ajansı

1947 yılından bu yana yasadışı işgal altında bulunan ve geçen yıl Ağustos ayından bu yana işgal çok daha kötü duruma dönüşen Hindistan’ın Cammu Keiir bölgesi emniyet müdürlüğü, Cuma günü yaptığı açıklamada, Keşmir’deki hükümet güçleriyle iki ayrı silahlı çatışmada dört militanı öldürdüklerini bildirdi.

Cuma sabahı Şopyan bölgesinin Deyr-i Kiyam bölgesinde bir arama operasyonu sırasında iki militan öldürülürken, öğleden sonra Kiştvar bölgesinde vurularak iki kişi öldü. Polis, militanlardan dört silah toplandığını söyledi. Medyaya konuşma kısıtlamaları nedeniyle anonim olmak isteyen bir polis memuru, Kiştvar’da vurulan iki Keşmirlinin 13 Nisan’da polis memurlarına baltayla yapılan saldırıya karışan yerliler olduklarını, bu saldırıda bir polisin öldürüldüğünü ve bir kişinin de yaralandığını söyledi.

Polis sözcüleri, Şopyan’da silahlı çatışmalarında öldürülen iki militanın cesetlerinin Keşmir bölgesinin başkenti Srinagar’daki polis merkezine gönderildiğini ancak iki militanın Hindistan tarafından yönetilen Keşmir yerlileri olup olmadığını henüz bilmediğini belirtti. Bu, dolaylı yoldan ölenlerin Pakistan bölgesindeki Azad Keşmir bölgesinden geldikleri konusunda bir üstü kapalı iddia olarak yorumlandı. Baltadan başka silah bulamayanların nasıl ateşli silahlarla mücadele ettiği konusunda bir aöıklama yapılmadı.

Bu yılın içinde Nisan ayı prtasına kadar, eyelet statüsü sömürge statüsüne değiştirilen Müslüman çoğunluklu bölgede Hindistan kuvvetleri ile 28’den fazla silahlı çatışmada en az 50 Keşmirlinin öldürüldüğü, sadece bu ayın il bölümündeki 10 gün içinde dört ayrı olayda 10 Keşmirlinin ve 6 Hintli askerin hayatını kaybettiği bildirilmekte.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

2 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

2 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

3 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

23 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

24 saat ago