islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Keşmir: ‘Dedesinin Cesedine Oturan Çocuk’ Tepkisi

Keşmir: ‘Dedesinin Cesedine Oturan Çocuk’ Tepkisi

Mirat Haber Ajansı

Hindistan tarafından işgal altında bulundurulan Keşmir’in Sopore kasabasındaki öldürülmüş büyükbabasının cesedi üzerine oturan üç yaşındaki bir çocuğu gösteren bir fotoğraf, zor durumdaki Müslüman çoğunluklu bölgede öfkeyi artırdı. Ölenlerin ailesi, Hindistan güvenlik güçlerini 65 yaş üstü sivilleri öldürmekle suçladı. Polis, sivillerin isyancılar ve güvenlik güçleri arasındaki silahlı bir savaş arasında kazayla öldüğünü söyleyerek ailenin iddialarını reddetti. Keşmir’deki polis müfettişi Vijay Kumar gazetecilere verdiği demeçte, isyancıların kuzeydeki Sopore kasabasındaki bir camiden güvenlik güçlerine ateş açtıklarını söyledi. Kumar, bir güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü ve üçünün de yaralandığını söyledi. Ancak kurbanın ailesi polis iddiasına itiraz etmeye devam etti. Akrabaları, eğer çapraz ateşte öldürülseydi, vücudunun arabanın içinde olması gerektiğini söylüyorlar. Ama adam yolda bulundu ve arabası zarar görmedi, hatta çizik bile yoktu. 65 yaşındaki adamın arabasından alındığını ve silahlı kuvvetler tarafından eziyet edildiğini düşünüyorlar. Aile üyeleri işgalci Hint güvenlik güçlerini çocuğu ölen sivilin cesedi üstüne hatıra fotoğrafı çekmek için koymakla da suçladı.

Aile, erkeğin ayda 80 dolar kazanan ve herhangi bir silahlı grup veya harekette hiçbir bağı olmayan küçük bir çalışan olduğunu söyledi. Ölü büyükbabasının vücudunda yatan yürümeye başlayan çocuğun fotoğrafı sosyal medyada yaygın olarak paylaşıldı. Hindistan’ın iktidardaki Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi’nin (BJP) sözcüsü, ölü sivilin resmiyle alay etmekle eleştirildi. Üst düzey siyasi dorumlu Sambit Patra çirkin bir yorumla alay ederek fotoğrafı tweetledi. Mayıs ayında Üç Kaşmir gazetecisine Pulitzer Ödülünün verilmesi hakkında alaycı yorum, “Pulitzer sevenler?” idi. BJP yetkilileri fotoğrafları iddia ediyorlar ve üzerlerindeki yorumlar “Hindistan karşıtı”. Keşmirliler olay sonrasında protesto gösterileri düzenledi. Geçtiğimiz hafta içinde yüzlerce kişi Srinagar yakınlarındaki cenazede toplanarak “Hindistan’dan özgürlük istiyoruz” diye bağırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.