KGAÖ Üyesi Olmayan Özbekistan Rusya’nın Hedefinde mi Bulunuyor?

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko’nun, Özbekistan’la ilgili yaptığı son açıklamaya Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tepkide bulundu.

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko’nun, Özbekistan’la ilgili gerçekleştirdiği son açıklamaya Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tepki gösterdi. Mirziyoyev, Lukaşenko’nun açıklamalarını “asılsız” sözüyle nitelendirerek, “Herhangi bir tehdide uygun şekilde yanıt vermek için gerekli tüm potansiyele ve güce sahibiz.” diye konuştu.

Kırım Haber Ajansı’ndan aktarılan habere göre, Taşkent’te 13 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilen Özbekistan Güvenlik Konseyi toplantısında, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun Özbekistan’a yönelik açıklamaları hakkında görüşlerini ifade etti.

“GEREKLİ POTANSİYEL VE GÜCE SAHİBİZ”

Mirziyoyev, Lukaşenko’nun “Özbekistan’ın her şeyden önce Kazakistan’daki olaylardan ders alması gerek.“ açıklamasına yanıt olarak, “Geçen gün bazı devletlerin liderleri tarafından Özbekistan’ın Kazakistan’da yaşananlardan ders alması gerektiğine dair asılsız açıklamalar yapıldı. Bölgedeki durumu, güvenliğine yönelik tüm zorlukları ve tehditleri yakından takip ediyoruz. Herhangi bir tehdide uygun şekilde yanıt vermek için gerekli tüm potansiyele ve güce sahibiz.” sözlerini kullandı.

Daha önce, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü’nün (KGAÖ) olağanüstü zirvesinde konuşmada bulunarak, “Özbekistan’ın her şeyden önce Kazakistan’daki olaylardan ders alması gerektiğini” ifade etmişti. Aynı zamanda Lukaşenko, “dış güçlerin” Özbekistan’ın durumunu istikrarsızlaştırabileceğini de söylemişti.

Bu doğrultuda Rusya’nın, KGAÖ üyesi olmayan Özbekistan’ı bu oluşumun içerisine yeniden katma noktasında çabaları olduğu ve Özbekistan’ı hedefe oturttuğu ileri sürülüyor.

Recent Posts

  • Gündem

İrlanda’da Eurovision Şarkı Yarışması’na Katılan İsrail’e Protesto

İrlanda'da Eurovision Şarkı Yarışması'na Katılan İsrail'e Protesto İrlanda'nın başkenti Dublin'de, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılması…

6 saniye ago
  • Gündem

Türkiye, İsrail ile Tüm Ticaret İlişkilerini Durdurdu!

Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurma kararı, son dönemdeki diplomatik gelişmelerin en çarpıcı ve önemli adımlarından…

1 saat ago
  • Gündem

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı Geldi

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı geldi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi: Gripten Ayırt…

2 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR III

Rabbimiz Mülk suresinde de şöyle soruyor: “Bu sular çekilse/susuz kalsanız, kaynağından fışkıran lezzetli suları size…

3 saat ago
  • Makale

SÜKÛN

 “Onda 'sükûn bulup durulmanız' için, size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve…

3 saat ago
  • Gündem

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER “İslami Toplumda Huzur Evi Olmaz”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

3 saat ago