islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
ALTIN
2.502,09
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kıbrıs Barış Harakatından Afrin’e

Kıbrıs Barış Harakatından Afrin’e

25 yaşında bir genç olarak tayin edildiğim Süleymaniye Cami’nde 1970-1982 yılları arasında Hatiplik ve İmam-Hatiplik yaptım.

Kıbrıs Barış Harekatı ve Hocamız A. Şeref Güzelyazıcı’nın Çağrısı

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın hemen öncesinde miydi, yoksa başladıktan sonra mıydı tam olarak hatırlamıyorum; İstanbul Müftüsü hocam Abdurrahman Şeref Güzelyazıcı beni çağırtarak şöyle dedi:

Hazır ol. Konuşmalarınla askerlerimizi yüreklendirmek üzere cepheye gönderilebilirsin.

Hocamız kendiliğinden mi yoksa gelen bir üst emir üzerine mi beni ve benim gibi hocaları çağırttı hâlâ bilmiyorum. “Her zaman hazırım hocam,” dediysem de sivil ve asker ordu yönetimine derin bir öfke duyarak kendi kendime şöylece mırıldandığımı hatırlıyorum:

Yüce dinimize kaşı olumsuz bir tavır içindeydiniz. Ordu Subayı kadroları vardı. Bu kadroları işletmediniz. Ufukta savaş belirince dîn aklınıza geldi. Görmeye tahammül edemediğiniz Ali Rıza Demircan ve benzerlerine şimdi davetiye çıkarıyorsunuz.

Hamdolsun, bir ordu için yıkıcı olarak nitelenebilecek bu seküler zihniyet değişiyor.

Savaş Yalnızca İmanla ve Seküler Sloganlarla Kazanılamaz

-Allah şanını ve bağlılarını artırsın-Peygamberimizin yönetimindeki Uhud savaşında mağlubiyet görülmesi savaşın yalnızca imanla ve tekbir getirmekle kazanılamayacağını göstermektedir. Savaş laiklik, çağdaşlık, Atatürkçülük ve irtica gibi sloganlar atılarak da hiç mi hiç kazanılamaz. Başta îman ve disiplin gerek. Levazımat-ı harbiyeyi (savaş gereksinimleri) sağlamak gerek. Savaş için gerekli silahların dışarıdan alınması da yetmez, üretilmesi gerek. Rabbimiz de “Gücününüz yettiğince kuvvet hazırlayın,” buyurarak bunu emretmiyor mu? (el-Enfal 8/60)

İslâm ile barışık olmadığı dönemlerinde Ordumuz bir çok ihtilal yaptı. Hiç birisinde şöyle bir gerekçe ileri sürülmedi:

Seçilmiş iktidar kadroları ülkemizin korunması için gerekli olan silahların üretimlerini sağlayamadıkları, bizi, bize savaş açacaklara muhtaç kıldıkları için gerekli atılımları acilen yapmak üzere yönetime el konulmuştur.

Düşmandan İthal Uçaklarla Hacca Gitmek ve Vatanı Savunmak Utanmazlığı

Siyasiler, subaylar ve ilahiyatçılar başta olmak üzere bütün milletimiz hâlâ savaş uçaklarımızı üretemeyişimizin utancını yüreğimizde duymalıyız. Yabancı üretim uçaklara binerek Hacca gitmekten, ülkemiz savunması için Avrupa ve Amerika menşeli uçakları kaldırmaktan utanmalıyız. Bu nasıl Müslümanlık, bu nasıl milliyetçilik; ülke severlik.

Kıbrıs barış harekatında şahsen göreve çağrılmadım, ama milletimizin azmini bileyecek ve maneviyatını diriltecek hutbeler hazırlayıp Süleymaniye Camii minberinden sundum.

Cihad Hutbeleri Yazıp Süleymaniye Camiinde Sundum

Bu yazı için bilgisayarımın başına geçmeden o dönemde yazdığım ve daha sonra yayınladığım Cihad hutbelerime baktım. Kendimce emek ürünü hutbeler yazmışım. Bunlardan İslâm ve Silahlı Cihad başlıklı hutbemi sitemiz mirathaber.com da iki bölüm halinde ama virgülüne dahi dokunmadan yayınlayacağım. Kırk üç sene önce yazmıştım, bu gün daha ilmi ve tesirlisini yazabileceğimi sanmıyorum.

Duamız:

Rabbim Zalim Amerika/Rusya ve Ortadoğulu ateist ve ırkçı işbirlikçilerine Hak olduğuna inanarak verdiğimiz mücadelemizde milletimizi ve ordumuzu başarılı kıl.

Bizi ırkçı yaklaşımlardan ve masumlara zarar vermekten muhafaza buyur.

Bizleri bütün problemlerimizin sana ve yasalarına aykırılıktan kaynaklandığın kavrayabilecek bilgi ve bilince erdir. Bunalımlarımızı Sana yönelişimize vesile eyle.

DUAMIZ Yüce Mevlamız! Sen dualarımızı kabul edecek Rabbimizsin.

Rabbimiz! Kirlendik, bizi yürekten tövbeye erdir.
Rabbimiz! Çirkinleştik bizi güzelliklere erdir.
Rabbimiz! Parçalandık,birzi birliğe,birlikteliğe erdir.
Rabbimiz! Birbirimize güveni yitirdik, bizi güvene erdir.
Rabbimiz! Tembelliğe ve cehalete razı olur olduk, bizi çalışma ve ilm edinmede sabra erdir
Rabbimiz! Nefislerimiz azgınlaştı, bizi halis kulluğa erdir.
Rabbimiz! Tükeniyoruz bizi imdadına erdir
Rabbimiz! Bizi bizden koru, kâfirlere ve zalimlere karşı da bize yardım et.
Rabbimiz!Sen bize yetersin, Sen ne güzel Mevla, ne güzel dost ve yardımcısın. Âmîn, Âmîn, Âmîn.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.